Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων για ESL: «Το ποδόσφαιρο ανήκει στην κοινωνία»

Θέση μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τη European Super League πήρε η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων.

Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων για ESL: «Το ποδόσφαιρο ανήκει στην κοινωνία»

Την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστήριου αναφορικά με την υπόθεση της ευρωπαϊκής Super League σχολίασε η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA).

H ECA ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι η απόφαση αυτή δεν ισοδυναμεί με τη δημιουργία της εν λόγω λίγκας τονίζοντας παράλληλα τη στενή της συνεργασία με τη FIFA και την UEFA, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το ποδόσφαιρο ανήκει στην κοινωνία και όχι στις δικαστικές αίθουσες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Για να είμαστε απολύτως σαφείς, η απόφαση με κανέναν τρόπο δεν υποστηρίζει ή εγκρίνει οποιαδήποτε μορφή σχεδίου Super League.

Από την αρχή της δικαστικής υπόθεσης, δύο χρόνια πίσω, έχουν τεθεί σε εφαρμογή σημαντικές και προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στο ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στις διοργανώσεις της UEFA αλλά και τις μεταρρυθμίσεις στη συνεργασία της ECA με την UEFA και την FIFA. Μέσω της ECA, οι σύλλογοι βρίσκονται σήμερα ήδη στο επίκεντρο της λήψης αποφάσεων σε σχέση με τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχουν.

Εν ολίγοις, ο κόσμος του ποδοσφαίρου άφησε πίσω του την Super Legue πριν από χρόνια και ενώ οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν.
Το σημαντικότερο από όλα είναι ότι το ποδόσφαιρο ανήκει στην κοινωνία και όχι στα δικαστήρια. Όλοι οι αναγνωρισμένοι φορείς του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου, συνομοσπονδίες, ομοσπονδίες, σύλλογοι, πρωταθλήματα, παίκτες και οπαδοί, στέκονται πιο ενωμένοι από ποτέ ενάντια στις προσπάθειες μερικών ατόμων που προσπαθούν να υπονομεύσουν τα ίδια τα θεμέλια και τις βασικές αρχές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η ECA θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την UEFA, τη FIFA και όλους τους αναγνωρισμένους φορείς του ποδοσφαίρου, για να αναπτύξει το παιχνίδι θετικά και προοδευτικά, με βάση τις αρχές της αθλητικής αξιοκρατίας, της συμμετοχής, του ανοιχτού ανταγωνισμού και της γνήσιας αλληλεγγύης. Αυτές οι αρχές βρίσκονται στην καρδιά της ECA και στον πυρήνα του Ευρωπαϊκού Αθλητικού Μοντέλου, βάσει του οποίου ωφελούνται και ευημερούν όλα τα επίπεδα της πυραμίδας».