Τσάβι: «Λαμβάνω μηνύματα σαν να έχει πεθάνει η μητέρα ή ο πατέρας μου»

Ο Τσάβι απορρίπτει τις συζητήσεις περί αποχώρησης από την Μπαρτσελόνα μετά τις διαδοχικές ήττες.

Τσάβι: «Λαμβάνω μηνύματα σαν να έχει πεθάνει η μητέρα ή ο πατέρας μου»

Ο Τσάβι επιμένει ότι δεν σκέφτεται να φύγει από την Μπαρτσελόνα μετά από μια δύσκολη εβδομάδα που έφερε διαδοχικές ήττες από την Τζιρόνα και την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Ζοάν Λαπόρτα παρενέβη στα σχέδια του Τσάβι -με τρεις παίκτες να επανέρχονται στην ομάδα αφού ο προπονητής τους είχε αρχικά ξεκουράσει για το μεσοβδόμαδο ταξίδι στο Βέλγιο- για να θέσει υπό αμφισβήτηση την ενότητα στα παρασκήνια του συλλόγου.

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τέταρτη θέση της La Liga και απέχει επτά βαθμούς από την Τζιρόνα, με τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης να βρίσκεται πέντε βαθμούς μπροστά από την ομάδα του Tσάβι.

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα έπρεπε να απαντήσει σε πολλαπλές ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον του και το κλίμα στον σύλλογο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Παρασκευής, καθώς προσπάθησε να δώσει έναν αισιόδοξο τόνο, επιμένοντας ότι μπορούν ακόμα να κερδίσουν τέσσερα τρόπαια αυτή τη σεζόν.

Ο Τσάβι απέρριψε κατηγορηματικά την ερώτηση ότι σκέφτεται να φύγει από την Μπαρτσελόνα.

«Είμαι καλά, είμαι θετικός και πολύ ενθουσιασμένος», δήλωσε ο Τσάβι στους δημοσιογράφους.

«Μπορούμε να έχουμε μια σπουδαία σεζόν. Όλα διακυβεύονται. Πιστεύω στο πρότζεκτ και στους παίκτες. Η ένωση με τον (αθλητικό διευθυντή) Ντέκο, τον (πρόεδρο του συλλόγου Joan) Laporta και τα αποδυτήρια είναι πραγματικά ισχυρή.

Τα μέσα ενημέρωσης δεν είναι ενωμένα, αλλά ήρθε η ώρα να είμαστε πιο ενωμένοι από ποτέ. Ο συναγερμός χτυπάει πάντα όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, αλλά μπορούμε ακόμα να κερδίσουμε τέσσερις τίτλους».

Ο Τσάβι επέμεινε ότι αισθάνεται την υποστήριξη από τον πρόεδρο του συλλόγου Λαπόρτα και ότι «δεν αισθάνεται μόνος» στη θέση του και ότι θα έφευγε από τον σύλλογο αν πίστευε ότι οι παίκτες του δεν ήταν πλήρως αφοσιωμένοι.

«Στα αποδυτήρια όλοι προπονούνται πολύ καλά και ενοχλούνται πολύ όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά», πρόσθεσε ο Τσάβι. «Οι παίκτες πιστεύουν σε αυτό που κάνουν».

«Νομίζω ότι (τα ΜΜΕ που τον αμφισβητούν) δημιουργούν μια ένταση που δεν είναι απαραίτητη.

Λαμβάνω μηνύματα σαν να πρόκειται για κηδεία, σαν να έχει πεθάνει η μητέρα ή ο πατέρας μου. Δεν μου έδωσαν συγχαρητήρια όταν τερματίσαμε πρώτοι στον όμιλο (του Champions League).

Πριν από έναν μήνα μου είπαν ότι θα μπορούσα να γίνω ο (Σερ Άλεξ) Φέργκιουσον της Μπαρτσελόνα, τώρα μπορεί να με απολύσουν... Η σταθερότητα είναι αυτό που χρειάζεται ο σύλλογος.

Είμαστε ένα νικηφόρο πρότζεκτ και δεν μπορούμε να πέφτουμε σε βαθιά κατάθλιψη κάθε φορά που υπάρχει ύφεση».

Ο Τσάβι στρέφεται κατά των ΜΜΕ μετά τις ήττες της Μπαρτσελόνα

Ο Τσάβι ήταν πολύ αντιδραστικός κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Πέρασε μια εβδομάδα όπου εμφανίστηκαν ειδήσεις που αμφισβητούσαν τη σχέση μεταξύ του διοικητικού συμβουλίου και της ομάδας.

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα ήταν πολύ αμυντικός, κατηγορώντας τα ΜΜΕ ότι «δεν υποστηρίζουν την ομάδα».

Ερχόμενος μετά τα πρόσφατα αρνητικά αποτελέσματα, φάνηκε ότι ο Τσάβι υπονοούσε ότι τα ΜΜΕ ευθύνονται για τα άσχημα αποτελέσματα στο γήπεδο της Μπαρτσελόνα.

Ήταν θυμωμένος, καθόταν πιο μπροστά από ό,τι συνήθως και με περισσότερη ζωντάνια. Μερικές φορές δεν περίμενε να τελειώσουν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων πριν απαντήσει, σαν να ήταν αγχωμένος.