Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι, μπορεί να φύγει ως ελεύθερος

Ο Ραφαέλ Βαράν θα μπορούσε να μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι, καθώς το συμβόλαιό του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα λήξει ένα χρόνο νωρίτερα από ό,τι είχε ανακοινωθεί προηγουμένως.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι, μπορεί να φύγει ως ελεύθερος

Οι όροι του συμβολαίου του Ραφαέλ Βαράν είναι τέτοιοι που η τρέχουσα συμφωνία του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λήγει στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, με οψιόν για έναν επιπλέον χρόνο.

Όταν ο Βαράν πήρε μεταγραφή από τη Ρεάλ Μαδρίτης τον Αύγουστο του 2021 η Γιουνάιτεντ δήλωσε ότι είχε υπογράψει χαρτιά «που τον κρατούν στον σύλλογο μέχρι τον Ιούνιο του 2025» και κατά τη διάρκεια της πρόσφατης απουσίας του αμυντικού από την ομάδα του Έρικ Τεν Χάαχ υπήρξε η αντίληψη ότι ο σύλλογος θα μπορούσε να τον πουλήσει στο τέλος της φετινής σεζόν, αν το επιθυμούσε.

Ωστόσο, οι συζητήσεις για το μέλλον του θα πρέπει να γίνουν νωρίτερα με τον 30χρονο να μπορεί να μιλήσει με συλλόγους του εξωτερικού τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, οι παίκτες που εισέρχονται στους τελευταίους έξι μήνες των συμβολαίων τους μπορούν να μιλήσουν με μη βρετανικούς συλλόγους και να υπογράψουν προσύμφωνο. Στην περίπτωση του Βαράν, οποιαδήποτε κίνηση θα πρέπει να γίνει με την προϋπόθεση ότι θα παρέλθει ο επιπλέον χρόνος χωρίς να ενεργοποιηθεί.

Η Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να επιλέξει να αφήσει τον Βαράν να φύγει ελεύθερος, αν ήθελε να εξοικονομήσει ένα χρόνο από τον μισθό του, ο οποίος αντιστοιχεί σε περίπου 13 εκατομμύρια λίρες.

Οι ακριβείς όροι της ρήτρας συν ένα δεν είναι ξεκάθαροι, αλλά συνήθως βασίζονται είτε στο ότι ο παίκτης θα κάνει έναν συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών είτε, όταν δεν υπάρχει τέτοια ρήτρα, ο σύλλογος απλώς αποφασίζει βάσει των επιδόσεων.