Τσιμίκας για Σαλάχ: «Είναι ο άνθρωπός μου, είμαστε πάντα μαζί»

Ο Κώστας Τσιμίκας μίλησε για τη σχέση του με τον Μοχάμεντ Σαλάχ χαιρετίζοντας την «τρελή» ποιότητα του, αφού ο Αιγύπτιος πέτυχε το 200ό του γκολ για τη Λίβερπουλ στη νίκη με 2-1 επί της Κρίσταλ Πάλας το Σάββατο. «Καλύτερος στον κόσμο ο Άλισον»

Τσιμίκας για Σαλάχ: «Είναι ο άνθρωπός μου, είμαστε πάντα μαζί»

Το γκολ-ορόσημο του Σαλάχ βοήθησε την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να κάνει άλλη μια ανατροπή στην Premier League στο «Σέλχαρστ Παρκ», με τον Χάρβεϊ Έλιοτ να πετυχαίνει νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις, αφού το πέναλτι του Ζαν-Φιλίπ Ματέτα είχε δώσει προβάδισμα στην Πάλας.

Μόνο τέσσερις παίκτες στην ιστορία της Λίβερπουλ -ο Ίαν Ρας, ο Ρότζερ Χαντ, ο Γκόρντον Χότζον και ο Μπίλι Λίντελ- είχαν φτάσει τα 200 γκολ για τον σύλλογο πριν από τον Σαλάχ, ο οποίος πέτυχε το κατόρθωμα σε μόλις 327 παιχνίδια.

«Είναι τρελό πόσο καλός είναι, ως παίκτης και κυρίως ως άνθρωπος», δήλωσε ο Τσιμίκας μετά τον αγώνα. «Πάντα δουλεύει πολύ σκληρά και πάντα προσπαθεί να δουλέψει περισσότερο, ειδικά στα τελειώματα των φάσεων. Του αξίζουν απολύτως τα πάντα.

Είναι ο άνθρωπός μου στην ομάδα, είμαστε πάντα μαζί. Είμαι πραγματικά χαρούμενος γι' αυτόν και χαίρομαι που τον έχω δίπλα μου για το επίτευγμά του».

Η Λίβερπουλ χρειάστηκε να «σκάψει βαθιά» για να εξασφαλίσει τους τρεις βαθμούς στο νότιο Λονδίνο, σκοράροντας δύο φορές στα τελευταία 14 λεπτά, καθώς επέστρεψε στο σκορ και κέρδισε για δεύτερο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο στην Premier League.

«Ήταν πραγματικά δύσκολο», δήλωσε ο Τσιμίκας. «[Είναι] ένα πολύ δύσκολο μέρος για να έρθεις, αλλά στο τέλος είδαμε ξανά τον χαρακτήρα μας. Δεν τα παρατάμε ποτέ, ο Χάρβεϊ πέτυχε αυτό το απίστευτο γκολ και πήραμε τους τρεις βαθμούς».

Και πρόσθεσε: «Ήταν πολύ συμπαγής από την αρχή του παιχνιδιού. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε κάτι αλλά δεν πήγε καλά. Ήταν λοιπόν πολύ, πολύ δύσκολο και πάντα όταν ερχόμαστε εδώ είναι δύσκολο να παίξουμε σε ένα γήπεδο.

Στο τέλος το μόνο που μετράει είναι οι τρεις βαθμοί και πρέπει να συνεχίσουμε για το υπόλοιπο της σεζόν».

Ο Τσιμίκας τίμησε επίσης την απόδοση του επιστρέφοντος Άλισον Μπέκερ, του οποίου οι ζωτικής σημασίας αποκρούσεις στο πρώτο ημίχρονο και στις καθυστερήσεις βοήθησαν στην εξασφάλιση των τριών βαθμών.

«Όταν μιλάμε για τον Άλι μιλάμε, για μένα προσωπικά, για τον καλύτερο τερματοφύλακα στον κόσμο», δήλωσε ο Έλληνας διεθνής. «Τι αποκρούσεις, απίστευτες! Τι τύπος επίσης».

Σκεπτόμενος τη σημασία του αποτελέσματος όσον αφορά τις φιλοδοξίες της ομάδας τη φετινή σεζόν, με 16 παιχνίδια πρωταθλήματος να έχουν διεξαχθεί, ο Τσιμίκας κατέληξε: «Στην αρχή της σεζόν κάναμε κάποιες αλλαγές, ειδικά στη θέση του μέσου, και θέσαμε τους στόχους μας. Είπαμε από την αρχή της σεζόν ότι πάμε για όλα όσα μπορούμε.

Πρέπει να το πάμε παιχνίδι με παιχνίδι μέχρι το τέλος της σεζόν και πιστεύω ότι το μέλλον μπορεί να είναι λαμπρό για εμάς. Πρέπει να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά απλά για να τα δώσουμε όλα απολύτως στο γήπεδο».