Ποτσετίνο: Θέλει κι άλλες... μεταγραφές

Τι κι αν το καλοκαίρι η Τσέλσι ξόδεψε 467.800.000 ευρώ για μεταγραφές; Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο αφήνει υπονοούμενα για επιθετική ενίσχυση τον Ιανουάριο μετά την τελευταία ήττα της Τσέλσι.

Ποτσετίνο: Θέλει κι άλλες... μεταγραφές

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο πιστεύει ότι η Τσέλσι μπορεί να χρειαστεί να ψάξει στη μεταγραφική αγορά του Ιανουαρίου για επιθετική ενίσχυση, αφού καταπνίγηκε από την… πεισματάρα Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ».

Τα γκολ του δεύτερου ημιχρόνου από τους Ντουκουρέ και Ντόμπιν καταδίκασαν την Τσέλσι σε ήττα με 2-0, σηματοδοτώντας την πέμπτη φορά που η ομάδα του Ποτσετίνο δεν κατάφερε να σκοράρει στην Premier League φέτος. Τα τέσσερα από αυτά τα παιχνίδια έχουν λήξει με ήττα.

Ο Ποτσετίνο θα ενισχυθεί από την επιστροφή του Κρίστοφερ Ενκουνκού από τον τραυματισμό του στο γόνατο τις επόμενες εβδομάδες, αλλά μετά την ήττα από την Έβερτον ανέφερε ότι μπορεί να χρειαστεί περισσότερη δύναμη πυρός.

«Κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι, νομίζω ότι ήμασταν καλύτεροι, αλλά αν δεν πετυχαίνεις γκολ είναι δύσκολο να κερδίσεις τα παιχνίδια. Δεν ήμασταν αρκετά επιθετικοί στο τελευταίο τρίτο (του γηπέδου).

Πρόκειται για βελτίωση. Μιλάμε μετά από σχεδόν τέσσερις ή πέντε μήνες, 16 παιχνίδια στην Premier League, και πρόκειται για αξιολόγηση (της ομάδας). Με όλες τις ευκαιρίες που είχαμε, πρέπει να σκοράρουμε, αν θέλουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και θέλουμε να είμαστε σε διαφορετική θέση στον πίνακα.

Μετά το πρώτο μισό της σεζόν, πρέπει να ελέγξουμε. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αν δεν είμαστε αρκετά επιθετικοί, ίσως πρέπει να κάνουμε κάτι, κάποια κίνηση. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αναλύσουμε με τους αθλητικούς διευθυντές, με τους ιδιοκτήτες και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξουμε αυτή τη δυναμική. Πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί. Δεν είναι μόνο για να κυριαρχούμε και να παίζουμε καλά, είναι για να ανταγωνιζόμαστε καλύτερα.

Είναι μια τεράστια αξιολόγηση από την αρχή της σεζόν και στη συνέχεια, όταν ανοίξει η μεταγραφική περίοδος, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Δεν λέω ότι θα ζητήσω περισσότερους ή λιγότερους παίκτες, αλλά είναι για να δούμε αν η αντίληψη ταιριάζει με την πραγματικότητα. Αν η προσδοκία είναι εδώ και η πραγματικότητα είναι εδώ, είναι επειδή μας λείπει κάτι στη μέση. Ίσως πρέπει να βελτιώσουμε την πραγματικότητά μας».

Θυμίζουμε πως η Τσέλσι ξόδεψε μόλις το περασμένο καλοκαίρι 467.800.000 ευρώ για μεταγραφές: