Κλοπ: «Αυτό που φέρνουμε από τον πάγκο έχει πραγματικό αντίκτυπο»

Ο Γιούργκεν Κλοπ χαρακτήρισε την απόδοση των αναπληρωματικών της Λίβερπουλ ως «την ιστορία της σεζόν», καθώς η μεγαλύτερη βοήθεια από τον πάγκο την βοήθησε να νικήσει την Κρίσταλ Πάλας.

Κλοπ: «Αυτό που φέρνουμε από τον πάγκο έχει πραγματικό αντίκτυπο»

Η Λίβερπουλ έμεινε πίσω στο σκορ με πέναλτι του Ζαν-Φιλίπ Ματέτα, αλλά η κόκκινη κάρτα του Τζόρνταν Αγιού προκάλεσε νέα ανατροπή, καθώς τα γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ - το 200ό για τον σύλλογο - και του προερχόμενου από τον πάγκο στο δεύτερο ημίχρονο Χάρβεϊ Έλιοτ εξασφάλισαν την νίκη με 2-1.

Η ομάδα του Κλοπ έχει πλέον εξασφαλίσει τους 18 από τους 37 βαθμούς της επιστρέφοντας στο σκορ στην Premier League αυτή τη σεζόν - έξι περισσότερους από οποιονδήποτε άλλο σύλλογο.

Όπως και με τη Φούλαμ πριν από μία εβδομάδα, όπου βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-2 στις καθυστερήσεις, οι αλλαγές του Γερμανού ήταν καθοριστικές, καθώς ο Έλιοτ πέτυχε το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις, αφού ήρθε από τον πάγκο.

«Οι αναπληρωματικοί είχαν σούπερ επιρροή. Αυτή είναι στην πραγματικότητα η ιστορία της σεζόν μέχρι στιγμής. Αυτό που φέρνουμε από τον πάγκο έχει πραγματικό αντίκτυπο», δήλωσε μετά το παιχνίδι.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορέσαμε να τα καταφέρουμε. Αλλά αν ο Χάρβεϊ κάνει λάθος στην μπάλα, μπορεί να είναι ισοπαλία, ή αν το χτύπημα του Σαλάχ δεν αποκρούσει, μπορεί να χάσουμε το παιχνίδι. Στα τελευταία 15, 20 λεπτά το αξίζαμε. Πριν από αυτό δεν αξίζαμε τίποτα».

Η Λίβερπουλ έπεσε κάτω από τα συνηθισμένα της στάνταρ κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου με τον Κλοπ να παραδέχεται ότι ήταν τυχερή που κέρδισε τελικά το παιχνίδι δεδομένης της αργής εκκίνησής της.

«Είμαι ένας πολύ χαρούμενος προπονητής και ξέρω ότι είμαστε και εμείς τυχεροί», πρόσθεσε. «Αν κερδίζουμε μόνο τα πολύ μεγάλα παιχνίδια μας, τότε δεν έχουμε καμία πιθανότητα να είμαστε και εμείς επιτυχημένοι.

Σήμερα δεν ήταν μια πραγματικά καλή μέρα. Για 76 λεπτά ήταν πολύ άσχημα. Δεν είχαμε αρκετές επιταχύνσεις, δεν υπήρχε συγχρονισμός, δεν ξέρω πόσες φορές οφσάιντ. Ήταν φρικτό. Οπότε αυτό είναι πάντα ένα σημάδι ότι ήμασταν λίγο πολύ παθητικοί. Ο ένας παίκτης έχει περάσει την μπάλα και ο άλλος είναι ήδη εκεί.

Στην αρχή, επειδή η Πάλας δεν είχε εξαιρετικά μεγάλη αυτοπεποίθηση, δεν μας πήγε και πολύ καλά. Θα μπορούσαν να έχουν ένα πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο. Δεν είδα την κατάσταση πίσω, οπότε δεν ξέρω ακριβώς ποια ήταν η κατάσταση.

Στη συνέχεια δεχθήκαμε το πέναλτι. Φαινόταν λίγο σαν να το χρειαζόμασταν αυτό σήμερα. Μετά πήραν την κόκκινη κάρτα, που όλα βοήθησαν. Γι' αυτό λέω ότι ήμασταν και τυχεροί. Αλλά από το 76 έως το 105 λεπτό, αυτό ήταν πολύ καλό.

Όλοι ξέρουμε ότι με 10 παίκτες μπορεί να έχουμε προβλήματα, αλλά πραγματικά γυρίσαμε το παιχνίδι».

Η Λίβερπουλ αγωνίζεται στη συνέχεια με την Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ για το UEFA Europa League την Πέμπτη, πριν συναντηθεί με την μισητή αντίπαλο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την Premier League την Κυριακή (17/12).