Κλοπ: Δεν περιμένει μεταγραφή αλλά ελπίζει να ανανεώσει ο Μάτιπ

Ο Γιούργκεν Κλοπ απορρίπτει τη χειμερινή μεταγραφική «χώρα των θαυμάτων», αλλά διατηρεί ελπίδες για το συμβόλαιο του Τζόελ Μάτιπ.

Κλοπ: Δεν περιμένει μεταγραφή αλλά ελπίζει να ανανεώσει ο Μάτιπ

Ο Γιούργκεν Κλοπ δήλωσε ότι η Λίβερπουλ είναι απίθανο να αγοράσει έναν κεντρικό αμυντικό τον Ιανουάριο μετά τον τραυματισμό του Τζόελ Μάτιπ στο γόνατο που τον έθεσε εκτός για όλη την σεζόν.

Ο Κλοπ επεσήμανε τη διαθεσιμότητα και τις επιπτώσεις στο κόστος της προσπάθειας να υπογράψει έναν παίκτη επαρκούς διαμετρήματος στη χειμερινή περίοδο, καθώς επέμεινε ότι ο σύλλογος δεν λειτουργεί σε μια «χώρα των θαυμάτων».

Ελλείψει του Μάτιπ, η Λίβερπουλ θα βασιστεί στους Φαν Ντάικ, Κονατέ, Γκόμεζ και τον νεαρό Κουάνσα ο οποίος έχει καθιερωθεί φέτος στην πρώτη ομάδα.

«Στα οκτώ χρόνια που βρίσκομαι εδώ, απλά δεν το καταλαβαίνω ποτέ αυτό. Πάντα μιλάτε για τις μεταγραφές σαν να είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο», δήλωσε ο Κλοπ.

«Απλά φέρνουμε έναν παίκτη, βρίσκουμε τα χρήματα γι' αυτόν, σαν να έχουμε άπειρα χρήματα. Πραγματικά δεν το καταλαβαίνω. Όλοι, εσείς, οι οπαδοί, όλοι μιλούν γι' αυτό.

Όλοι κοστίζουν χρήματα. Πρέπει να είναι ο σωστός παίκτης. Πείτε μου έναν σύλλογο που θέλει να πουλήσει έναν κορυφαίο, κορυφαίο κεντρικό αμυντικό που θα μπορούσε να παίξει στη Λίβερπουλ;

Γιατί να ξεκινήσουμε αυτή τη διαδικασία; Γνωρίζουμε μόνο εδώ και λίγες ημέρες ότι ο Τζόελ θα μείνει εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι που είναι πραγματικά κακό για εμάς. Εξακολουθούμε να έχουμε τέσσερις κεντρικούς αμυντικούς, κάτι που είναι απολύτως εντάξει.

Αν είχαμε ήδη έναν πέμπτο πριν από αυτό, τότε θα ήταν εντελώς διαφορετική η δυναμική της ομάδας. Δεν θα συμμετείχε και δεν θα βλέπαμε βήματα μαζί του ή με αυτόν.

Ήταν τέλειο. Είναι τέλειο τώρα; Θα έλεγα ότι εφόσον μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτή την τετράδα, τότε ναι. Αν όχι, τότε θα είναι λίγο πιο δύσκολο με τον αριθμό των παιχνιδιών που έρχονται.

Ποτέ δεν ήταν η χώρα των θαυμάτων όπου φέρνεις έναν παγκόσμιας κλάσης κεντρικό αμυντικό μέχρι ο άλλος να είναι και πάλι σε φόρμα. Άλλοι σύλλογοι δεν μας τους βάζουν κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και μας λένε: "Πάρτε τον και χρησιμοποιήστε τον για όσο τον χρειάζεστε".

Δεν το σκέφτηκα πραγματικά (την αγορά ενός κεντρικού αμυντικού τον Ιανουάριο). Δεν το νομίζω για να είμαι ειλικρινής».

Ο Μάτιπ δεν έχει συμβόλαιο μετά το τέλος της σεζόν και αντιμετωπίζει ένα αβέβαιο μέλλον μετά τη ρήξη χιαστού που υπέστη στο παιχνίδι με τη Φούλαμ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ωστόσο, ο Κλοπ έχει αφήσει ανοιχτή την πόρτα για να παραμείνει στον σύλλογο και μετά το τρέχον συμβόλαιό του.

«Είμαι αρκετά σίγουρος ότι ο σύλλογος θα δείξει την κλάση του. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις μαζί με τον Τζόελ», πρόσθεσε.

«Αξίζει όλη την υποστήριξη και θα την πάρει».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει πιθανότητα επέκτασης του συμβολαίου του, ο Κλοπ είπε: «Θα το έλεγα, αλλά δεν είναι δική μου απόφαση. Δεν μπορώ να υπογράψω τα χαρτιά».