Mπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Η «εκδίκηση» του Ζοάο Φέλιξ!

Με γκολάρα του, δανεικού από την Ατλέτικο Μαδρίτης, Ζοάο Φέλιξ η Μπαρτσελόνα επικράτησε της ομάδας του Σιμεόνε με 1-0 και επανήλθε μόνη τρίτη στη βαθμολογία στο -4 από την κορυφή. Στο -7 οι Μαδριλένοι.

Mπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Η «εκδίκηση» του Ζοάο Φέλιξ!

Εκτός διεκδίκησης τίτλου είναι πιθανό να έμεινε η Ατλέτικο Μαδρίτης, αφού υπολείπεται πλέον επτά πόντους από την κορυφή της βαθμολογίας της La Liga και υπαίτιος είναι ένας παίκτης που της ανήκει!

Ο Zoάο Φέλιξ, που αγωνίζεται δανεικός στην Μπαρτσελόνα από τους «κολτσονέρος» ήταν ο μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης στο Μονζουίκ μεταξύ των «μπλαουγκράνα» και των μαδριλένων.

Ο Πορτογάλος, που είχε σκοράρει το νικητήριο γκολ της Μπάρτσα επί της Πόρτο, μεσοβδόμαδα, δίνοντας της την πρόκριση στους «16» του Champions League μετά από δύο χρόνια, είχε τεράστιο κίνητρο να παίξει κόντρα στην ομάδα του Σιμεόνε, απ' όπου έφυγε όχι με τον καλύτερο τρόπο κι έγινε ο κριτής της αναμέτρησης πετυχαίνοντας ένα γκολ χάρμα ιδέσθαι!

Στο 28' πήρε την μπάλα από τον Ραφίνια και τσίμπησε την μπάλα προ του Αθπιλικουέτα πριν κάνει λόμπα στην έξοδο του Ομπλάκ.

Οι Καταλανοί καλύτεροι καταφανώς για μια ώρα αγώνα δεν βρήκαν το 2ο γκολ εξαιτίας του Λεβαντόφσκι που έχασε τα... άχαστα, μιας απόκρουσης του Όμπλακ επί του σκόρερ, ενώ το δοκάρι σταμάτησε τον Ραφίνια (58').

Μένοντας «ζωντανή» η Ατλέτικο πέρασε μπροστά και ισοφάρισε τα... δοκάρια στο 80' σε εκτέλεση φάουλ του (πρώην «μπλαουγκράνα») Ντεπάι όπου παρενέβληθη ο Ινιάκι Πένια.

Ο κίπερ που αντικατέστησε τον τραυματία Τερ Σέγκεν σταμάτησε στις καθυστερήσεις και τον Κορέα κρατώντας το τρίποντο και φέρνοντας την ομάδα του στο -4 από τις συμπρωτοπόρους Zιρόνα και Ρεάλ Μαδρίτης κι αφήνοντας 4η τη μέχρι την έναρξη του ματς ισόβαθμη της Ατλέτικο.

Tαυτόχρονα οι Καταλανοί διατήρησαν την παράδοση να μην χάνουν ως γηπεδούχοι από τους Μαδριλένους επί των ημερών του Σιμεόνε και στο Μονζουίκ!

Tο προφίλ της 15ης αγωνιστικής

Παρασκευή 1/12

Λας Πάλμας - Χετάφε 2-0
(43' Αραούχο, 90+2' Ερέρα)

Σάββατο 2/12

Χιρόνα – Βαλένθια 2-1
(82', 88' Στουάνι - 56' Ντούρο)

Αθέλτικ Μπιλμπάο - Ράγιο Βαγιεκάνο 4-0
(23' Γκουρουζέτα, 47' Εσπίνο (αυτ.), 64' Ουίλιαμς Ι., 68' Ουίλιαμς Ν.)

Ρεάλ Μαδρίτης - Γρανάδα 2-0
(26' Ντίαζ, 57' Ροντρίγκο)

Οσασούνα - Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-1
(2' Mόι Γκόμεθ - 41' Σαντίκ)

Κυριακή 3/12

Μαγιόρκα - Αλαβές 0-0

Αλμερία - Μπέτις 0-0

Σεβίλλη - Βιγιαρεάλ 1-1

(75' Σάλας – 77' Μοράλες)

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0
(28' Zoάο Φέλιξη)

Δευτέρα 4/12

22:00: Θέλτα - Κάντιθ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ