Άρσεναλ: Προσφέρει νέα συμβόλαια σε Γουάιτ και Τομιγιάσου

Η Άρσεναλ ετοιμάζεται να ανανεώσει τα συμβόλαια του Μπεν Γουάιτ και του Τακεχίρο Τομιγιάσου. 

Άρσεναλ: Προσφέρει νέα συμβόλαια σε Γουάιτ και Τομιγιάσου

Η Άρσεναλ ελπίζει να οριστικοποιήσει ένα νέο μακροχρόνιο συμβόλαιο με τον δεξιό αμυντικό Μπεν Γουάιτ.

Οι συζητήσεις συνεχίζονται εδώ και αρκετούς μήνες και τώρα προχωρούν στις πιο λεπτές λεπτομέρειες μιας διευρυμένης συμφωνίας για τον 26χρονο.

Ο Γουάιτ έχει γίνει βασικό κομμάτι της αμυντικής γραμμής του Μικέλ Αρτέτα από τότε που ήρθε από την Μπράιτον το 2021 και ο σύλλογος επιδιώκει να επιβραβεύσει τη φόρμα του και την ιδιότητά του ως τακτικός παίκτης της πρώτης ομάδας.

Ο αθλητικός διευθυντής Έντου Γκασπάρ έχει ηγηθεί των συνομιλιών, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και ο Αρτέτα θέλουν να εξασφαλίσουν το μέλλον του.

Το υπάρχον συμβόλαιο του Γουάιτ δεν λήγει μέχρι το καλοκαίρι του 2026, αλλά στις 103 συμμετοχές του στον σύλλογο έχει αναβαθμίσει το προφίλ του και έχει γίνει αναντικατάστατο μέλος της ομάδας του Αρτέτα.

Η Άρσεναλ βρίσκεται επίσης σε διαπραγματεύσεις με τον Τακεχίρο Τομιγιάσου για νέο συμβόλαιο.

Ο σύλλογος της Premier League έχει καταθέσει πρόταση στον διεθνή Ιάπωνα, με τις δύο πλευρές να αναμένεται να καταλήξουν σε συμφωνία εν ευθέτω χρόνω.

Το τρέχον συμβόλαιό του λήγει το 2025, αν και ο σύλλογος έχει τη δυνατότητα να το επεκτείνει κατά 12 μήνες.

Ο 25χρονος εντάχθηκε στην Άρσεναλ από την Μπολόνια της Serie A το 2021 και έχει πραγματοποιήσει 71 συμμετοχές με τον σύλλογο, εκ των οποίων οι 18 μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν.

Πρόκειται να προστεθεί σε έναν αριθμό παικτών της πρώτης ομάδας που συμφώνησαν νέες συμφωνίες με τον σύλλογο τους τελευταίους μήνες μετά τους Μάρτιν Όντεγκααρντ, Μπουκάγιο Σάκα και Γκαμπριέλ Μαρτινέλι.