Τσιμίκας για Αλεξάντερ-Άρνολντ: «Αν ήμουν εγώ στη θέση του δεν θα μπορούσα να μείνω ήρεμος»

Ο Κώστας Τσιμίκας αποθέωσε την αγωνιστική ψυχραιμία του Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ μετά την ισοπαλία 1-1 της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Σίτι το Σάββατο (25/11).

Τσιμίκας για Αλεξάντερ-Άρνολντ: «Αν ήμουν εγώ στη θέση του δεν θα μπορούσα να μείνω ήρεμος»

Ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ ισοφάρισε στο 80ο λεπτό στο ντέρμπι κορυφής για τη Λίβερπουλ απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι και εξασφάλισε ότι η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έφυγε από το «Έιτιχαντ» με έναν δύσκολα κερδισμένο βαθμό απέναντι στους πρωταθλητές της Premier League, οι οποίοι είχαν προηγηθεί με το γκολ του Έρλινγκ Χάαλαντ στο πρώτο ημίχρονο.

Στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα, ο Κώστας Τσιμίκας εξήρε την εντυπωσιακή συμβολή του υπαρχηγού των «κόκκινων» ως βασικού παίκτη υπό πίεση.

«Φυσικά και έχει αυτοπεποίθηση, είμαστε Σκάουσερς ξέρετε!», δήλωσε ο Έλληνας διεθνής. «Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο ήρεμος ήταν, γιατί αν ήμουν εγώ στη θέση του, δεν θα μπορούσα να μείνω ήρεμος!

Ο παίκτης που είναι, δεν μπορείς να τον περιγράψεις. Όλοι στον κόσμο του ποδοσφαίρου το γνωρίζουν. Ήταν ένα πολύ καλό γκολ, πολύ σημαντικό και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτόν και για την ομάδα».

Αντιστεκόμενη για την ισοπαλία, η Λίβερπουλ έγινε η πρώτη ομάδα που σταμάτησε τη Σίτι από τη νίκη στην έδρα της το 2023, ένα σερί που είχε φτάσει τα 23 παιχνίδια.

«Ναι, είναι ένα πολύ δύσκολο μέρος για να έρθεις αντιμέτωπος με μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο», δήλωσε ο Τσιμίκας.

«[Είναι] ένα πολύ δύσκολο μέρος για να έρθεις να παίξεις ποδόσφαιρο, αλλά στο τέλος το μόνο που μετράει στο ποδόσφαιρο είναι οι τρεις βαθμοί.

Στο τέλος παίρνουμε έναν, θα το αντιμετωπίσουμε και θα πάμε με την ίδια πείνα, γιατί νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για αγώνα τίτλου.

Θα πάμε με αυτό και θα παλέψουμε πιο σκληρά».

Το αποτέλεσμα αφήνει τη Λίβερπουλ στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League μετά από 13 αγώνες, ενώ οδεύει προς μια πολυάσχολη χειμερινή περίοδο, με τους αγώνες του UEFA Europa League και τον προημιτελικό του Carabao Cup να έρχονται μαζί με τους αγώνες των «κόκκινων» για το πρωτάθλημα.

Κληθείς να συνοψίσει τις φιλοδοξίες της ομάδας, ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού δήλωσε: «Πιστεύω ότι έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Όλοι οι παίκτες που ήρθαν [κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού] μας κάνουν ακόμα πιο δυνατούς, τόσο πολύ ταλαντούχοι παίκτες.

Νομίζω ότι έχουμε τα πάντα για να παλέψουμε για τα πάντα, οπότε θα το επιδιώξουμε. Έχω πει πολλές, πολλές φορές [ότι] θέσαμε τους στόχους μας στην αρχή της σεζόν- θέλουμε να κερδίσουμε τα πάντα, τα παιχνίδια της Premier League, τα παιχνίδια κυπέλλου και το Europa League.

Έτσι πιστεύω ότι το μέλλον μπορεί να είναι λαμπρό για εμάς και πρέπει να τα δώσουμε όλα και να παλέψουμε σε κάθε στιγμή».