Το «κρυφτό» του Μουρίνιο πίσω από τα 3 δάχτυλά του!

Αφού τα έδειξε στους φίλους της Τσέλσι το περασμένο Σάββατο υπενθυμίζοντας τους ισάριθμα πρωταθλήματα, το ξανάκανε χθες (23/10) στους φίλους της Γιουβέντους!

Το «κρυφτό» του Μουρίνιο πίσω από τα 3 δάχτυλά του!

Τρία δάχτυλα. Υψωμένα. Ξανά και ξανά.

Η πρώτη φορά ήταν σε μια συνέντευξη Τύπου, μετά το 3-0 από την Τότεναμ. Όχι δεν έδειχνε τα 3 γκολ που είχε δεχθεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη λονδρέζικη ομάδα, αλλά υπενθύμιζε –σε μια δικολαβίστικη απόπειρα να στρέψει την κουβέντα, αλλού, από την ένδεια αποτελεσμάτων- τα 3 πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει στην Πρέμιερ Λιγκ. Περισσότερα απ’ όλους τους υπόλοιπους εν ενεργεία τεχνικούς. Το ότι, ας πούμε, έχει καθίσει πολλαπλάσια χρόνια, απ’ όλους τους υπόλοιπους, σε αγγλικούς πάγκους κορυφαίων ομάδων, λίγο ενδιέφερε προκειμένου να στρεψοδικήσει.

Τα τρία δάχτυλα τα ξανάδειξε και το απόγευμα του Σαββάτου, στο “Στάμφορντ Μπριτζ” στους πρώην ποδοσφαιρικούς πιστούς του, φίλους της Τσέλσι -που τον καθύβριζαν μετά το επεισόδιο του με το μέλος του τεχνικού επιτελείου του Σάρι– υπενθυμίζοντας τους πως μαζί του έχουν κατακτήσει τα μισά από τα έξι πρωταθλήματα της ιστορίας τους (και το πρώτο μετά από μισό αιώνα αναμονής)!

Ωστόσο ο… αριθμολάγνος, Ζοζέ Μουρίνιο προέβη στην ίδια ακριβώς χειρονομία και χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Γιουβέντους στο Ολντ Τράφορντ. Την ώρα που οι εκστασιασμένοι από τη διαγραφόμενη νίκη της ομάδας τους εκδρομείς των Πιεμοντέζων τον “έλουζαν” με ύβρεις ενθυμούμενοι το “νερατζούρο” παρελθόν του εκείνος σήκωσε προς την πλευρά τους τα 3 δάχτυλά του.

Άλλοι πιστεύουν ότι αναφερόταν στο “τρεμπλ” του 2010 που κοσμεί τις προθήκες της Ίντερ αποτελώντας λόγο υπερηφάνειας κι υπεροχής στην αέναη σύγκριση της με τους “μπιανκονέρι”. Άλλοι ότι σήμαινε τις νίκες του εναντίον τους, ή ότι το 3ο Πρωταθλητριών της Ίντερ που το έφερε εκείνος, την ίδια στιγμή που η Γιούβε έχει μόνο δύο…

Πότε θα δείξει τα τρία τρόπαια με τη Γιουνάιτεντ;

Ό,τι από τα τρία κι αν ήθελε να πει, το μόνο σίγουρο είναι η πασιφανής μανία του Μουρίνιο να μην αφήνει αναπάντητες τις προκλήσεις των αντίπαλων οπαδών προς το πρόσωπο του. Αλλά κι εκείνη που έχει με τον αριθμό “3”.

Μόνο που δεν τον περιποιεί ιδιαίτερη τιμή να ασχολείται με τέτοια πράγματα τη στιγμή που βλέπει την ομάδα του ανήμπορη ν’ αντιδράσει μέσα στο γήπεδο της.

Εξάλλου, τα λεγόμενα του μετά το τέλος του αγώνα («Ξέραμε από την κλήρωση ότι θα παλέψουμε για τη 2η θέση» και «Είμαστε πολύ μακριά από τις υπόλοιπες κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης») είναι εξοργιστικά ακόμη και για τον μετριοπαθέστερο φίλο των “κόκκινων διαβόλων”.

Λες και μιλάει για καμιά άλλη ομάδα.

Λες και δεν είναι εκεί 3 χρόνια και λες και δεν έχει ξοδέψει 550 εκ. -και πλέον- λίρες σε μεταγραφές ενίσχυσης της! Αυτό που θα περίμενε κανείς (που δεν τον ξέρει) είναι να πει γιατί υπάρχει αυτό το χάσμα και να αναλάβει τις ευθύνες του.

Αλλά ακόμη κι αν κάποιος… ασεβής δημοσιογραφίσκος τολμήσει να ρωτήσει τον…παρελθοντολάγνο, εσχάτως, “Μου” (αφού για το παρόν καλύτερα να μην συζητάμε) το πιθανότερο είναι να του δείξει κι αυτουνού τρία υψωμένα δάχτυλα!

Όσα και τα τρόπαιά του στο Μάντσεστερ. To Community Shield του 2016 καθώς και το League Cup και το Europa League της επόμενης χρονιάς. Μόνο που η λάμψη τους δεν επαρκεί για να καλύψει μαύρες νύχτες σαν την χθεσινή…