Σόμποσλαϊ: «Όταν ήρθα στη Λίβερπουλ σκέφτηκα "είμαι στο Playstation;"»

Ο Ντόμινικ Σόμποσλαϊ μίλησε για την ευχαρίστησή του να παίζει ως μέλος της νέας ομάδας της Λίβερπουλ υπό τον Γιούργκεν Κλοπ αυτή την σεζόν.

Σόμποσλαϊ: «Όταν ήρθα στη Λίβερπουλ σκέφτηκα "είμαι στο Playstation;"»

Ο Ντόμινικ Σόμποσλαϊ έχει κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα μετά την μετακίνησή του το καλοκαίρι στην Λίβερπουλ από την Λειψία, έχοντας μεγάλη απήχηση στις 17 εμφανίσεις του με τους «κόκκινους» μέχρι στιγμής.

Και έχοντας προσαρμοστεί καλά στο Άνφιλντ, ο 23χρονος αποκάλυψε τα συναισθήματά του όταν είδε για πρώτη φορά την ποιότητα μέσα στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

«Είναι τρελό», δήλωσε ο Ούγγρος στο Football Focus κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης. «Όταν ήρθα, [τις] πρώτες μέρες έλεγα: "Είμαι στο PlayStation ή κάτι τέτοιο;»!

«Ήταν υπέροχο να τους γνωρίσω και πώς είναι, όχι μόνο από την τηλεόραση. Το να παίζεις μαζί τους είναι ακόμα καλύτερο».

Έχοντας πάρει τη φανέλα με το νούμερο 8 στη Λίβερπουλ και έχοντας δείξει μια τάση για θεαματικά γκολ και πάσες, αναπόφευκτα έχουν γίνει συγκρίσεις μεταξύ του Σόμποσλαϊ και του θρύλου του Άνφιλντ, Στίβεν Τζέραρντ, γεγονός που ο διεθνής μεσοεπιθετικός αναγνωρίζει με χαμόγελο.

«Δεν θέλω να είμαι αυτός, θέλω να είμαι ο εαυτός μου», είπε. «Αλλά φυσικά αν μου βάλουν τώρα ένα χαρτί μπροστά μου και μου πουν ότι θα έχεις την ίδια επίδραση ή την ίδια καριέρα εδώ στο Λίβερπουλ, θα το υπογράψω άμεσα!».

Σκεπτόμενος την απόφασή του να αποχωρήσει από την Λειψία για τη Λίβερπουλ, έπειτα από δυόμισι χρόνια στη Γερμανία, ο Σόμποσλαϊ πρόσθεσε: «Για να είμαι ειλικρινής, σκεφτόμουν: "Είναι η σωστή στιγμή;". Αυτό ήταν το μόνο πράγμα που σκεφτόμουν. Όχι [αν ήταν] η σωστή επιλογή, η σωστή χρονική στιγμή.

Είμαι έτοιμος να έρθω στην Premier League και να παίξω για τη Λίβερπουλ; Και είπα στον εαυτό μου: "Πάντα όταν έρχεται κάτι μεγάλο, δεν ξέρεις ποτέ αν είσαι έτοιμος, [οπότε] πρέπει να προσπαθήσεις".

Και αν δεν προσπαθήσω, θα έχω πάντα στο μυαλό μου γιατί δεν πήγα. Οπότε είπα: 'Ας το κάνουμε, ας δούμε, θα είμαι έτοιμος'».

Ο Σόμποσλαϊ είναι, μαζί με τους Μακ Άλιστερ, Έντο και Γκράβενμπερχ, μέρος της μεσαίας γραμμής των «κόκκινων» που έχει ανακατασκευαστεί τους τελευταίους μήνες.

Ο αρχηγός της Εθνικής Ουγγαρίας θεωρεί πρόκληση και όχι πηγή πίεσης το να ακολουθήσει τα βήματα παικτών που πέτυχαν μεγαλεία για τον σύλλογο.

«Πολλοί παίκτες έφυγαν από τη μεσαία γραμμή και δεν το κοίταξα έτσι: "Α, θα είναι δύσκολο"», δήλωσε. «Όχι, ας το κάνουμε.

Είναι ένα κίνητρο, ας δείξουμε [τι μπορούμε να κάνουμε]. Είμαστε καλοί ποδοσφαιριστές, οπότε αν γνωριζόμαστε μεταξύ μας, με τον καιρό θα είναι ακόμα καλύτερα».