Μάντσεστερ Σίτι: Πλήγμα με Κόβασιτς

Ο Ματέο Κόβατσιτς της Μάντσεστερ Σίτι αντιμετωπίζει έως και τρεις εβδομάδες απουσίας με τραυματισμό στον τετρακέφαλο

Μάντσεστερ Σίτι: Πλήγμα με Κόβασιτς

Ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι, Ματέο Κόβατσιτς, είναι πιθανό να χάσει δύο έως τρεις εβδομάδες δράσης, αφού υπέστη υποτροπή του τραυματισμού του τετρακέφαλου.

Ο διεθνής μέσος αποχώρησε από την αποστολή για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κροατίας με τη Λετονία και την Αρμενία τη Δευτέρα, μία ημέρα μετά την εμφάνισή του ως αλλαγή στην ισοπαλία 4-4 της Σίτι με την Τσέλσι. Ο προπονητής της Κροατίας Ζλάτκο Ντάλιτς δήλωσε ότι ο Κόβατσιτς "ένιωσε έναν μυ" και ο 29χρονος στη συνέχεια παρέμεινε στο Μάντσεστερ για εξετάσεις.

Ο Κόβατσιτς είχε ήδη υποστεί τον τραυματισμό στον τετρακέφαλο νωρίτερα αυτή τη σεζόν, με αποτέλεσμα να χάσει τρεις αγώνες της Σίτι σε δύο εβδομάδες τον Σεπτέμβριο. Η Σίτι αναμένει να μάθει την πλήρη έκταση του τελευταίου τραυματισμού του Κόβατσιτς την επόμενη εβδομάδα.

Η Σίτι είδε επίσης τον αμυντικό Νέιθαν Ακέ, τον τερματοφύλακα Έντερσον και τον μέσο Ματέους Νούνες να αποσύρονται από τις αντίστοιχες διεθνείς ομάδες τους.

Οι Ολλανδοί δήλωσαν ότι ο Ακέ δεν θα ενταχθεί στην υπόλοιπη ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν το βράδυ της Κυριακής, αφού ο 28χρονος είχε χάσει τον αγώνα με την Τσέλσι λόγω τραυματισμού. Στη συνέχεια, ο Έντερσον αποσύρθηκε από την αποστολή της Βραζιλίας την Τρίτη λόγω προβλήματος στο πόδι, το οποίο ο γιατρός της εθνικής ομάδας Ροντρίγκο Λασμάρ δήλωσε ότι προκλήθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Τσέλσι. Η Πορτογαλία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο Νούνες "κρίθηκε κλινικά ακατάλληλος" μετά από εξετάσεις και δεν θα παίξει ρόλο στα παιχνίδια με το Λιχτενστάιν και την Ισλανδία.

Η Σίτι έχει επίσης τον Κέβιν Ντε Μπρόινε ως μακροχρόνιο απόντα. Ο Βέλγος υπέστη τραυματισμό στους προσαγωγούς την πρώτη ημέρα της σεζόν κόντρα στην Μπέρνλι και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Ο προπονητής Πεπ Γκουαρντιόλα δήλωσε για τον Ντε Μπρόινε την περασμένη εβδομάδα: "Μίλησα μαζί του και είπε ότι αισθάνεται πολύ καλά. Δεν προπονείται ακόμα μαζί μας και δεν ξέρω πότε θα προπονηθεί. Θα έλεγα ότι βρίσκεται στην τελευταία φάση πριν προπονηθεί ξανά μαζί μας".

Η Σίτι υποδέχεται το επόμενο Σάββατο την Λίβερπουλ για την Premier League, ενώ τρεις ημέρες αργότερα υποδέχεται στο Μάντσεστερ την Λειψία. Στη συνέχεια, η ομάδα του Γκουαρντιόλα αντιμετωπίζει την Τότεναμ στις 3 Δεκεμβρίου, πριν ταξιδέψει στην έδρα της Άστον Βίλα στις 6 Δεκεμβρίου.