Φαν Ντάικ: «Πάμε καλά αλλά πρέπει να διατηρήσουμε τη συνέπεια» (vid)

Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ είναι αισιόδοξος ότι η Λίβερπουλ μπορεί να συνεχίσει να χτίζει πάνω στη μέχρι τώρα πορεία της, αφού σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση της Premier League πριν από τη διεθνή διακοπή.

Φαν Ντάικ: «Πάμε καλά αλλά πρέπει να διατηρήσουμε τη συνέπεια» (vid)

Η Λίβερπουλ επανήλθε από τις απογοητεύσεις με τη Λούτον και την Τουλούζ, επικρατώντας με 3-0 της Μπρέντφορντ στο Άνφιλντ το απόγευμα της Κυριακής (12/11).

Το αποτέλεσμα αυτό ανέβασε την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ σε απόσταση ενός βαθμού από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι, την οποία θα αντιμετωπίσει την επόμενη αγωνιστική στις 25 Νοεμβρίου (14:30).

Ερωτηθείς για το αν η Λίβερπουλ θα διατηρήσει τη φόρμα της και θα διεκδικήσει τον τίτλο αυτή τη χρονιά, ο αρχηγός των «κόκκινων» Βίρτζιλ Φαν Ντάικ δήλωσε πως: «Πρέπει να δούμε, χρειαζόμαστε λίγη τύχη, δεν χρειαζόμαστε τραυματισμούς και χρειαζόμαστε συνέπεια.

Συνολικά αυτή τη σεζόν τα πάμε καλά, αλλά η σεζόν δεν κρίνεται τον Νοέμβριο και μπορεί να υπάρξουν πολλές ανατροπές, όλοι το ξέρουμε αυτό.

Έχεις όλες αυτές τις φιλοδοξίες, τα όνειρα, τους στόχους πριν από τη σεζόν και θέλεις να αγωνίζεσαι μέχρι τέλους σε κάθε διοργάνωση που συμμετέχουμε. Αυτό ισχύει σίγουρα στην αρχή της σεζόν και στη συνέχεια μεγαλώνεις μέσα στη σεζόν.

Υπάρχουν ακόμα τόσα πολλά για τα οποία πρέπει να παίξουμε. Πηγαίνει καλά, αλλά αν δεν είχαμε πάρει αποτέλεσμα με την Μπρέντφορντ θα ήμασταν σε αυτό το καθοδικό σπιράλ -από τον έξω κόσμο, φυσικά- γιατί δεν το στήνεις όμορφα για το παιχνίδι μετά τη διεθνή διακοπή.

Αλλά τελειώσαμε με ένα θετικό συναίσθημα».

Ο Ολλανδός «κολοσσός» πρόσθεσε για τη νίκη επί της Μπρέντφορντ, στην οποία τα γκολ πέτυχαν ο Μοχάμεντ Σαλάχ (δύο) και ο Ντιόγκο Ζότα: «Προφανώς έπρεπε να δείξουμε αντίδραση και θέλαμε να δείξουμε αντίδραση.

Σε δύο παιχνίδια δεν έχεις σπουδαίο συναίσθημα, αλλά είναι μικρά τα περιθώρια. Σκοράρουμε μια ευκαιρία και είναι τελείως διαφορετικό.

Η ισοπαλία [με τη Λούτον], ένα πολύ κακό παιχνίδι στη Γαλλία και είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολλούς τραυματισμούς [με την Μπρέντφορντ] αλλά νομίζω ότι τα πήγαμε πολύ καλά και κάναμε καλή εμφάνιση».

Η ανέπαφη εστία αγώνα το Σαββατοκύριακο σημαίνει ότι η Λίβερπουλ έχει αυτή την στιγμή την από κοινού καλύτερη αμυντική επίδοση στην Premier League με 10 γκολ παθητικό σε 12 παιχνίδια.

«Αν κρατήσουμε ανέπαφη εστία έχουμε μεγάλες πιθανότητες να κερδίσουμε παιχνίδια με την ποιότητα μπροστά», δήλωσε ο Φαν Ντάικ. «Για εμάς ως αμυντική τετράδα και ο τερματοφύλακας και το νούμερο έξι, είναι η μεγάλη μας δουλειά.

Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν θα δεχτούμε γκολ. Η Κυριακή ήταν μια καλή μέρα γι' αυτό και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και να έχουμε συνέπεια».

Ο Φαν Ντάικ είναι ένας από την ομάδα των «κόκκινων», η προσοχή των οποίων έχει πλέον στραφεί στην εκπροσώπηση των χωρών τους στις διεθνείς αναμετρήσεις του Νοεμβρίου.

Μετά την επιστροφή τους την επόμενη εβδομάδα, οι στόχοι θα είναι σταθερά στραμμένοι σε ένα πολυαναμενόμενο ταξίδι στο Έτιχαντ για να αντιμετωπίσουν την Σίτι στις 14:30.

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ πρόσθεσε: «Η Κυριακή ήταν μεγάλη για πολλούς λόγους, τα καταφέραμε καλά και όταν επιστρέψουμε υπάρχει ένα πολύ μεγάλο εκτός έδρας και θα δούμε αν είμαστε έτοιμοι για αυτή τη δοκιμασία.

Είναι πάντα δύσκολο εκεί, ειδικά όταν επιστρέφουμε από όλες τις διαφορετικές χώρες. Είναι ακριβώς το ίδιο για αυτούς, αν και έχουν το πλεονέκτημα ότι παίζουν στην έδρα τους.

Ελπίζω ότι όλοι θα επιστρέψουν υγιείς από τα παιχνίδια τους και είναι μια πρωινή σέντρα (12:30 ώρα Αγγλίας), οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι' αυτό. Θα είναι μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση».