«Καρφιά» Λίνεν για ΑΕΚ: «Νέο ΑΦΜ χωρίς την κληρονομιά και τις αμαρτίες του παρελθόντος»

Ο Γερμανός προπονητής άφησε υπόνοιες για τον υποβιβασμό των «κιτρινόμαυρων» μιλώντας σε γερμανικό μέσο.

«Καρφιά» Λίνεν για ΑΕΚ: «Νέο ΑΦΜ χωρίς την κληρονομιά και τις αμαρτίες του παρελθόντος»

Ο Έβαλντ Λίνεν, με αφορμή την αποψινή αναμέτρηση της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου, μιλώντας σε μέσο της Γερμανίας, έριξε «καρφιά» για τον υποβιβασμό της Ένωσης και υποστήριξε ότι «κάποιοι δεν ήθελαν να σωθεί η ΑΕΚ».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έβαλντ Λίνεν στη «Tagesspiel»:

Για το αν προσκλήθηκε για το αποψινό ματς: «Αυτό το κλαμπ δεν υπάρχει πλέον. Μετά τον υποβιβασμό και την πτώχευσή τους, φαίνεται πως έχουν καταστρέψει όλα τα αρχεία, άρα δεν έχουν τα στοιχεία μου πλέον (γέλια). Πλέον ο σύλλογος έχει νέο ΑΦΜ και νέα διεύθυνση, χωρίς την κληρονομιά και τις αμαρτίες του παρελθόντος».

Για τα χρήματα που έχασε: «Είναι ενοχλητικό, σε σημείο που καταντά γελοίο. Η συμπεριφορά των υπεύθυνων είναι τουλάχιστον απαράδεκτη! Έχω απευθυνθεί στη FIFA, αλλά δεν έχω πετύχει τίποτα μέχρι τώρα. Η ομάδα υποβιβάστηκε στην τρίτη κατηγορία, πήρε νέο ΑΦΜ και τα χρέη της διαγράφηκαν. Τότε επικρατούσε αυτό το νομικό μοντέλο στην Ελλάδα. Ακόμη πιο σκανδαλώδης είναι η απάθεια των διεθνών οργάνων, που δεν πιέζουν καθόλου το σύλλογο ή την ομοσπονδία».

Για το αν συμφωνεί με τη φημολογία πως η ΑΕΚ έπεσε ηθελημένα: «Δεν γνώριζα ακριβώς τις διοικητικές και οικονομικές συνθήκες τότε. Όμως έχοντας εμπειρία από την Ελλάδα, ήμουν προετοιμασμένος για αυτή την περιπέτεια. Με είχαν προειδοποιήσει να μην πάω. Πιστεύω πως θα μπορούσαμε να έχουμε σωθεί ακόμη και με αυτή τη νεανική και άπειρη ομάδα αν βοηθούσαν όλοι. Τις τελευταίες εβδομάδες είχα διαπιστώσει πως κάποιοι παίκτες και παράγοντες δεν ακολουθούσαν τον ίδιο στόχο. Αν ένας ή δύο παίκτες παίζουν προς τα πίσω αντί για προς τα εμπρός, τότε αυτό είναι αντιπαραγωγικό (γέλια). Η κατάσταση ήταν τέτοια στο τελευταίο παιχνίδι πριν φύγω, που ο αρχηγός ήρθε και με ρωτούσε τι συμβαίνει. Η δουλειά μου στην ΑΕΚ ήταν μια σκληρή εμπειρία. Εξαιρώ τους φιλάθλους, την πόλη και τη χώρα, γιατί έζησα και όμορφες στιγμές εκεί. Ας μην ξεχνάμε ότι τότε η κρίση στην Ελλάδα ήταν στην κορύφωσή της και πολλοί παίκτες και άνθρωποι της ΠΑΕ περνούσαν δύσκολα».

Για την τωρινή ΑΕΚ: «Δεν μπορώ να έχω γνώμη, γιατί έχω δει μόνο στιγμιότυπα στην τηλεόραση. Ξέρω τον αρχηγό, Πέτρο Μάνταλο, γιατί ήθελα να τον πάρουμε τότε από την Ξάνθη, αλλά δεν γινόταν λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης. Ξέρω πως έχουν έναν νέο Έλληνα προπονητή μετά την επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ στην Ισπανία, αφότου οδήγησε την ομάδα στο πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια. Τώρα όμως ο ΠΑΟΚ είναι πιο κοντά στον τίτλο μετά από πολύ καιρό».

Για το αν η κατάσταση της Μπάγερν ευνοεί την ΑΕΚ: «Σίγουρα, αν και δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει στην Μπάγερν. Έχω όμως δει πως η απόδοσή της έχει πέσει αρκετά σε σχέση με πέρσι. Φαίνεται πως οι αντίπαλοι δεν τη φοβούνται πλέον. Είχαν και την ατυχία με τους τραυματισμούς των Κομάν και Τολισό. Έχω την αίσθηση πως στην Μπάγερν και την εθνική ομάδα πολλοί παίκτες παίζουν στα όριά τους εδώ και χρόνια και ίσως να είναι εξαντλημένοι. Και τώρα η UEFA καθιέρωσε αυτή την αχρείαστη διοργάνωση, το Nations League».