Τσιμίκας: «Δεν ήμουν στα καλύτερά μου, πρώτη φορά μου συμβαίνει - Πάντα με βοηθάει ο Σαλάχ»

Ο Κώστας Τσιμίκας απέτισε φόρο τιμής στον Μοχάμεντ Σαλάχ, αφού ο Αιγύπτιος πέτυχε άλλα δύο γκολ στη νίκη της Λίβερπουλ επί της Μπρέντφορντ την Κυριακή.

Τσιμίκας: «Δεν ήμουν στα καλύτερά μου, πρώτη φορά μου συμβαίνει - Πάντα με βοηθάει ο Σαλάχ»

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ πέτυχε δύο γκολ, καθώς οι «κόκκινοι» ανέβηκαν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Premier League με νίκη 3-0 στο «Άνφιλντ», και με αυτόν τον τρόπο έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου που σκοράρει σε κάθε ένα από τα έξι πρώτα εντός έδρας παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Με το πέρας του αγώνα, ο Κώστας Τσιμίκας αναφέρθηκε στα αξιοσημείωτα κατορθώματα του Σαλάχ στο σκοράρισμα -με τον διεθνή εξτρέμ να απέχει πλέον δύο γκολ από τα 200 με τη Λίβερπουλ- και αποκάλυψε την υποστήριξη που έχει λάβει από τον Αιγύπτιο σε προσωπικό επίπεδο το τελευταίο διάστημα.

«Για τον Μο, δεν μπορώ να πω τίποτα», δήλωσε ο Έλληνας διεθνής. «[Είναι] ένας φανταστικός παίκτης και ακόμα πιο φανταστικός ως άνθρωπος.

Πάντα προσπαθώ να τον ρωτάω για τα πάντα. Είναι εκεί για μένα, για να με βοηθήσει σε οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή μου. Τον ευχαριστώ πραγματικά γιατί σε αυτή την περίοδο προσπάθησε να με κρατήσει παρακινημένο να παίζω καλά και να βοηθάω την ομάδα.

Είμαι πολύ, πολύ χαρούμενος για όλα αυτά τα γκολ που πετυχαίνει, το αξίζει πραγματικά».

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη σημασία της νίκης: «Αυτή η εμφάνιση ήταν μια από τις καλύτερες. Ήθελα τόσο πολύ να παίξω καλά, να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει τους τρεις βαθμούς. Για μένα ήταν πολύ σημαντικό γιατί τα προηγούμενα παιχνίδια δεν ήταν τα καλύτερα που έχω παίξει με την ομάδα. Ήθελα λοιπόν μια μικρή στιγμή, μια ασίστ για να βάλω φωτιά στον εαυτό μου. Έτσι είμαι πραγματικά χαρούμενος γι' αυτό».

Για την επίδειξη χαρακτήρα που έκανε μετά από κάποια δύσκολα τελευταία παιχνίδια: «Δεν μπορώ να το περιγράψω. Δεν ήταν το καλύτερο ποδόσφαιρο που έπαιξα όλα αυτά τα χρόνια με τις ομάδες που ήμουν. Είναι κάτι που δεν μου έχει συμβεί ποτέ. Πάντα προσπαθώ να αποδίδω σε αυτή τη σειρά αγώνων. Ήταν η πρώτη φορά που μου συνέβη, όπως είπα, και ήθελα απλά να είμαι συγκεντρωμένος, να σκέφτομαι ότι είμαι καλός παίκτης για να βρίσκομαι εδώ, ότι ήταν ένα λάθος που έκανα στο προηγούμενο παιχνίδι με την Τουλούζ και δεν με επηρεάζει. Αυτό έδειξα στον έξω κόσμο».

Για τη σημασία των τριών βαθμών: «Ήταν πολύ σημαντικό για την ομάδα. Προφανώς τώρα πάμε με τις εθνικές μας ομάδες και όταν επιστρέψουμε έχουμε πολύ σημαντικά παιχνίδια μπροστά μας. Νομίζω ότι ήταν πολύ, πολύ σημαντικό να χτίσουμε πάνω σε αυτή την απόδοση και αυτό το αποτέλεσμα και μετά συνεχίζουμε από εδώ και πέρα. Φυσικά έχουμε ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Όλα είναι μπροστά μας και πρέπει να παλέψουμε γι' αυτά».

Για τη φόρμα του Φαν Ντάικ: «Νομίζω ότι βρίσκεται σε μία από τις καλύτερες διαθέσεις της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Είναι ο αρχηγός μας, είναι πάντα εκεί για εμάς. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτόν. Δουλεύει σκληρά και είναι πάντα πολύ συγκεντρωμένος. Ηγείται της ομάδας τέλεια και εμείς είμαστε εκεί για να τον ακούσουμε και να παίξουμε όλοι μαζί. Αμυνόμαστε ως ομάδα, αμυνόμαστε μαζί, επιτιθέμεθα μαζί. Σε κάποιες ομάδες, κερδίζουν παιχνίδια μόνο αν αμύνονται καλά. Εμείς έχουμε και τα δύο, οπότε δεν χρειάζεται να φοβόμαστε τίποτα στη ζωή. Μόνο να είμαστε συγκεντρωμένοι και να παίζουμε το ποδόσφαιρό μας».

Για τις προκλήσεις που έρχονται: «Ήταν ένα πολύ μεγάλο βήμα για εμάς. Θέλαμε να κερδίσουμε και νομίζω ότι το δείξαμε από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή. Όλα είναι μπροστά μας, πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι, να είμαστε πεινασμένοι για τα πάντα. Αυτός ήταν ο στόχος μας από την αρχή της σεζόν. Όλα είναι εκεί και πρέπει να πάμε να τα κυνηγήσουμε».