Λουίς Ντίας: Ο στρατός απέσυρε τα στρατεύματά του για να βοηθήσει στην απελευθέρωση του πατέρα του

Ο κολομβιανός στρατός δηλώνει ότι απέσυρε τα στρατεύματά του προκειμένου να βοηθήσει στην απελευθέρωση του πατέρα του Λουίς Ντίας.

Λουίς Ντίας: Ο στρατός απέσυρε τα στρατεύματά του για να βοηθήσει στην απελευθέρωση του πατέρα του

Ο Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός (ELN), ο οποίος πήρε όμηρο τον Λουίς Μανουέλ Ντίας πριν από 10 ημέρες, απαίτησε «εγγυήσεις ασφαλείας» προτού τον αφήσει να φύγει.

Και σε απάντηση σε αυτό, περίπου 200 στρατιώτες που αποτελούσαν μέρος της έρευνας κοντά στα σύνορα με τη Βενεζουέλα μεταφέρθηκαν στην πόλη Μπαράνκας, όπου έγινε η απαγωγή.

«Με αυτόν τον στρατιωτικό ελιγμό, παρέχονται όλες οι εγγυήσεις και οι προϋποθέσεις ώστε να μπορέσει να ανακτήσει την ελευθερία του τις επόμενες ώρες», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κολομβιανού στρατού.

«Από την πρώτη στιγμή της απαγωγής του μέχρι σήμερα, ο ELN είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τη σωματική ακεραιότητα του κ. Λουίς Μανουέλ. Η αποστολή του κολομβιανού στρατού ήταν πάντα να προστατεύει τη ζωή και την ελευθερία του πατέρα του Λουίς Ντίας και όλων των Κολομβιανών».

Ο συνταγματάρχης Τζιοβάνι Μοντανές εξήγησε ότι υπήρξε «επανατοποθέτηση» των στρατευμάτων «για να δοθούν εγγυήσεις για την παράδοση αυτού του ομήρου».

«Οι άνδρες που βρίσκονταν στο έδαφος και ηγούνταν ερευνών και πραγματοποιούσαν οδοφράγματα έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή. Βρίσκονται τώρα στο Μπαράνκας και μπορούμε να δηλώσουμε ότι η εν λόγω περιοχή είναι απαλλαγμένη από κάθε είδους επιθετική επιχείρηση», πρόσθεσε.

Ο ELN ισχυρίστηκε τη Δευτέρα (6/11) ότι η έντονη παρουσία της αστυνομίας και του στρατού στην περιοχή καθυστερούσε τα σχέδιά τους να τον αφήσουν να φύγει.

Ο διεθνής εξτρέμ της Λίβερπουλ έκανε μια συναισθηματική έκκληση για την απελευθέρωση του πατέρα του, αφού ήρθε από τον πάγκο για να σκοράρει στην κυριακάτικη ισοπαλία 1-1 με τη Λούτον. Σήκωσε τη φανέλα του για να αποκαλύψει ένα μήνυμα που έγραφε "Libertad Para Papa" (Ελευθερία για τον μπαμπά).