Στάριτζ για Σουάρες: «Τα βρήκαμε αμέσως, ήμασταν στο ίδιο μήκος κύματος» (vid)

Ο Ντάνιελ Στάριτζ μοιράστηκε τη μοναδική του άποψη για το τι έκανε την επιθετική του συνεργασία με τον Λουίς Σουάρες στη Λίβερπουλ τόσο παραγωγική.

Στάριτζ για Σουάρες: «Τα βρήκαμε αμέσως, ήμασταν στο ίδιο μήκος κύματος» (vid)

Ο Ντάνιελ Στάριτζ με τον Λουίς Σουάρες ήταν συμπαίκτες στη Λίβερπουλ για 18 μήνες που τους είδαν να συνδυάζονται με αξέχαστα αποτελέσματα στο σκοράρισμα, συμπεριλαμβανομένης της διεκδίκησης του τίτλου της Premier League το 2013-14.

Καθώς η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς τερμάτισε στη δεύτερη θέση εκείνη τη σεζόν, οι Στάριτζ και Σουάρες πέτυχαν 21 και 31 γκολ στο πρωτάθλημα αντίστοιχα σε μια συναρπαστική περίοδο.

«Τα βρήκαμε αμέσως. [Είχαμε το ίδιο] μήκος κύματος», δήλωσε ο Στάριτζ, ο οποίος συνέχισε να είναι μέλος της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ που κατέκτησε το Champions League το 2019, στο Sky Sports.

«Είχαμε αυτό το πράγμα όπου ξέραμε ο ένας πού θα ήταν ο άλλος. Ήταν χαρά μου να παίζω μαζί του, μακάρι να μπορούσα να παίξω μαζί του περισσότερο, για να είμαι ειλικρινής, γιατί ήταν μόνο μιάμιση σεζόν.

Η συνεργασία μας ήταν σχεδόν σαν δύο παίκτες που είχαν ατομικές τεχνικές ικανότητες για να πετυχαίνουν γκολ μόνοι τους, αλλά μπορούσαν επίσης να δημιουργούν ο ένας για τον άλλον, και νομίζω ότι αυτό είναι που μάλλον μας έκανε καλή συνεργασία.

Όταν παίζαμε σε ρόμβο [στη μεσαία γραμμή], εγώ ήμουν σε όλη τη διαδρομή στα δεξιά, αυτός ήταν σε όλη τη διαδρομή στα αριστερά, αλλά εξακολουθούσαμε να ψάχνουμε ο ένας τον άλλον ή προκαλούσαμε περισσότερα προβλήματα στον αντίπαλο με αυτό τον τρόπο.

Μιλήσαμε [γι' αυτό]. Έκανα συζητήσεις όπως: "Αν σε δω θα σε παίξω [μέσα], αν με δεις θα με παίξεις μέσα, γύρω από το κουτί κάνουμε συνδυασμούς, πρέπει να κάνουμε πράγματα να συμβούν". Αυτή ήταν η νοοτροπία μας.

Ξέρουμε ότι πρέπει να σκοράρουμε γκολ, αυτή είναι η δουλειά μας, οπότε πρέπει να είμαστε όσο πιο δημιουργικοί γίνεται. Εγώ θα ήμουν δεξιός εξτρέμ, μερικές φορές αριστερός εξτρέμ, αυτός θα ήταν αριστερός εξτρέμ, μερικές φορές δεξιός εξτρέμ, και ένας από εμάς θα ήταν μπροστά, ανάλογα με την τακτική που ακολουθούσε ο Μπρένταν.

Ένιωθα ότι με τη συνεργασία μας ήταν διαφορετική, και συμπεριλαμβάνω και τον [Ραχίμ] Στέρλινγκ σε αυτό, νομίζω ότι ο Ραχίμ ήταν καθοριστικός σε αυτό που κάναμε εκείνη την εποχή.

Με εμένα και τον Σουάρες ήταν μια περίπτωση δύο ξεχωριστών παιδιών με τεχνικές ικανότητες που όταν συνδυάζονταν δημιουργούσαν προβλήματα παντού».