Κλοπ: «Όλη η ομάδα δεν είχε διάθεση για γκολ σήμερα προφανώς…»

Ο Γιούργκεν Κλοπ αναγνώρισε ότι η Λίβερπουλ ήταν μακριά από τον καλύτερό της εαυτό στην κυριακάτικη ισοπαλία 1-1 με τη Λούτον. Το μήνυμά του για τον Λουίς Ντίας.

Κλοπ: «Όλη η ομάδα δεν είχε διάθεση για γκολ σήμερα προφανώς…»

Ο Λουίς Ντίας ήρθε από τον πάγκο και ισοφάρισε με κεφαλιά στο 95ο λεπτό χαρίζοντας στη Λίβερπουλ έναν βαθμό από το εκτός έδρας ματς με τη Λούτον για την 11η αγωνιστική της Premier League.

Με το πέρας του αγώνα, ο Γιούργκεν Κλοπ δήλωσε τα εξής:

«Παράξενο παιχνίδι. Παράξενο συναίσθημα μετά το παιχνίδι. Νομίζω ότι έπρεπε να είχαμε κερδίσει, αλλά νομίζω ότι η ισοπαλία είναι το άξιο αποτέλεσμα - και θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει, οπότε έτσι είναι. Τα εύσημα στη Λούτον, τα πήγε πολύ καλά, αλλά ακόμα και με όλα αυτά που έκαναν, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και δεν τις τελειώσαμε με την τελευταία πεποίθηση, για να είμαι 100% ειλικρινής. Δεν ήμασταν αρκετά ψύχραιμοι σε αυτές τις στιγμές. Θα έπρεπε να είχαμε σκοράρει και θα έπρεπε να είχαμε δημιουργήσει, αλλά πρώτα απ' όλα ήταν εντάξει - δημιουργήσαμε μάλλον αρκετά, απλά βάλε μία ή δύο στο κρεβάτι και είναι μια χαρά και κερδίζεις 1-0 ή 2-0. Απολύτως εντάξει, κανείς δεν κέρδισε εδώ με ένα τρελό αποτέλεσμα και ήξερα και πριν γιατί, αλλά τώρα το ένιωσα: τα πάνε πολύ καλά.

Αλλά αυτό που δεν μου άρεσε, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ήταν ότι είχαμε 0,0 [τοις εκατό] counter-pressing και αυτό είναι κάτι που το παίρνω προσωπικά, για να είμαι ειλικρινής. Είπα στα παιδιά, δεν είναι εντάξει, αλλά επειδή ξέρω ότι πραγματικά θέλουν να το κάνουν, το ερώτημα είναι τότε γιατί δεν το έκαναν; Οπότε πρέπει να το καταλάβω αυτό. Αλλά θα το κάνω, δεν είναι πυρηνική επιστήμη μάλλον, αλλά ότι πρέπει να το προσέχω πίσω. Έχω αρκετό χρόνο γι' αυτό.

Είπα στα παιδιά στο ημίχρονο, ωραία, ωραία, εδώ ωραία, να είστε ήρεμοι, να είστε υπομονετικοί, να μείνετε υπομονετικοί, τέτοια πράγματα και μετά αν τώρα βάζαμε το counter-pressing σε αυτό θα ήταν πολύ χρήσιμο, γιατί έχουμε πολύ περισσότερες φάσεις κατοχής, μεγαλύτερες φάσεις κατοχής, [και] είναι λιγότερο οργανωμένοι σε αυτές τις στιγμές. Τότε όλοι ξέρουμε, τα έχουμε ξαναδεί αυτά τα παιχνίδια, η κατάσταση δεν ξεκαθαρίζει με τον καιρό. Αν βάλουμε ένα γκολ και μετά ανοίγουν μικρά κενά. Με ένα 0-0 και την ιδέα της Λούτον, που είναι μια χαρά και δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό - στημένες φάσεις και αντεπιθέσεις - μένουν στο παιχνίδι, οπότε πρέπει να βεβαιωθείς εκ των προτέρων ότι δεν είναι πια στο παιχνίδι, αλλά ήταν στο παιχνίδι.

Είχαν την αντεπίθεση, πέτυχαν το γκολ και νομίζω ότι όλοι γνωρίζουν ότι έπρεπε να είχαμε κερδίσει την μπάλα - ή δεν έπρεπε να την χάσουμε - στη γραμμή των 18 μέτρων. Στη συνέχεια, σκόραραν, εμείς πετύχαμε την ισοφάριση. Σέβομαι πολύ αυτό που κάνουν, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αμύνονται αμυντικά στις στημένες φάσεις... αν το δεις σε ριπλέι, αυτό είναι πάλη. Δεν είναι στην άκρη, είναι στη λάθος πλευρά, αλλά δεν τιμωρούνται, οπότε γιατί να το αλλάξουν; Οπότε, εντάξει. Αυτή ήταν λίγο η συζήτηση γύρω από αυτό, ότι πιστεύαμε ότι θα μπορούσε να είχε γίνει - όχι όταν πέτυχαν το γκολ, πριν όταν ο αντίπαλος του Βίρτζιλ τον έριξε κάτω. Νομίζω ότι ήταν ένα καλό σκορ στην πάλη, δεν είμαι σίγουρος. Αυτό είναι όλο».

Για τον Ντάργουιν Νούνιες: «Οι πέντε επιθετικοί μας παίκτες είναι όλοι στην ομάδα, είναι όλοι στην ομάδα. Απλά έχουμε τόσα πολλά παιχνίδια που δεν μπορούν να παίξουν όλα τα παιχνίδια, οπότε έτσι είναι. Ο ένας έχει ένα μικρό πρόβλημα και ελπίζουμε ότι και οι άλλοι τέσσερις θα είναι τότε υγιείς και τότε θα βρούμε τρεις από αυτούς που μπορούν να ξεκινήσουν μαζί και ένας θα μπει. Και μετά έχουμε νεαρά παιδιά ή ο Χάρβεϊ (Έλιοτ) μπορεί να παίξει εκεί μπροστά, διαφορετικές λύσεις. Έτσι έχουν τα πράγματα για τον Ντάργουιν (Νούνιες). Οπότε ο Ντάργουιν είναι 100% στην ομάδα, απλά μερικές φορές δεν μπορείς να ξεκινήσεις ξανά, οπότε έτσι είναι, αλλά μετά μπαίνεις. Η πρώτη ευκαιρία που είχε ήταν πολύ καλή, σπουδαία πάσα, πρώτο άγγιγμα κορυφαίο και μετά καρφώνει στο δοκάρι, νομίζω. Και σε άλλες στιγμές είναι ακριβώς έτσι.

Όλη η ομάδα δεν είχε διάθεση για γκολ σήμερα προφανώς και αυτό δεν βοηθάει. Αλλά ο Ντάργουιν, αυτό που τον κάνει πραγματικά διαφορετικό είναι ότι συμμετέχει σχεδόν σε όλα, οπότε αυτό είναι καλό. Είμαστε ήρεμοι. Ακόμα και όταν θα έπρεπε να είχαμε τελειώσει καλύτερα, αλλά δεν νομίζω ότι το πρόβλημά μας ήταν πραγματικά το τελείωμα. Ήταν άλλα πράγματα. Θα έπρεπε να είχαμε δημιουργήσει περισσότερο και τότε θα είχαμε τελειώσει μία ή δύο καταστάσεις και θα ήμουν απολύτως εντάξει με τη νίκη εδώ με 1-0, θα ήμουν πολύ, πολύ χαρούμενος. Αλλά γι' αυτό θα έπρεπε να είχαμε παίξει καλύτερα».

Για το ότι ήταν ο Ντίας που ισοφάρισε: «Το γεγονός ότι πρέπει να μιλήσουμε γι' αυτό, είναι υπέροχο, είναι συναισθηματικό και φανταστικό. Αλλά το πραγματικό πρόβλημα δεν έχει διευθετηθεί. Θέλαμε να δώσουμε - και το ήθελε και ο ίδιος - στον Λούτσο (Ντίας) την ευκαιρία να αποσπαστεί λίγο από τα άλλα πράγματα. Δεν μπορεί να μην κάνει τίποτα, περιμένει όλη την ώρα, όλη η οικογένεια περιμένει όλη την ώρα. Και έτσι προπονήθηκε τώρα μερικές φορές μαζί μας και ήταν τότε σε καλή διάθεση, και αυτό του κάνει καλό. Νομίζω ότι τα σημάδια από την Κολομβία είναι μάλλον θετικά, αισιόδοξα, αλλά αυτό που όλοι θέλουμε να ακούσουμε, δεν συνέβη ακόμα. Δεν προπονήθηκε πολύ και δεν ξέρεις πότε ακριβώς μπορείς να τον φέρεις στο ματς. Το παιχνίδι ήταν προφανώς ένα παιχνίδι όπου ένας άλλος επιθετικός παίκτης θα είχε νόημα. Αν τον φέρεις με την ποιότητα που έχει και 15, 20 λεπτά, δεν ξέρω ακριβώς πόσο έπαιξε, και βάλει το γκολ, οπότε είναι υπέροχο. Αυτό είναι όλο».

Για το τι του είπε μετά το ματς: «Στην πραγματικότητα, μετά το παιχνίδι δεν χρειάζονταν λόγια. Απλά αγκαλιαστήκαμε. Ξέρουμε πώς είναι - εντάξει αλλά περιμένει απεγνωσμένα τα σωστά νέα. Αυτό είναι όλο. Είχαμε τέτοιες στιγμές στο παρελθόν. Καταλαβαίνω 100% ότι είναι μια ωραία ιστορία, ειλικρινά, και είναι σούπερ θετική και σπουδαία για εκείνον, αλλά αυτά τα πράγματα περνάνε. Η πραγματική πληροφορία που χρειαζόμαστε είναι μια διαφορετική πληροφορία. Αυτό είναι όλο. Αλλά όπως και να 'χει, είναι κάτι πολύ, πολύ θετικό γι' αυτόν. Αλλά όλα τα άλλα προβλήματα παραμένουν τα ίδια».