Πάπας Φραγκίσκος: Καλύτερος όλων ο Πελέ - Ο Μαραντόνα ως άνθρωπος απέτυχε»

Ότι ο Μαραντόνα απέτυχε στην ζωή του δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος που χαρακτήρισε τον Πελέ ως τον κορυφαίο όλων και τον Μέσι... κύριο!

Πάπας Φραγκίσκος: Καλύτερος όλων ο Πελέ - Ο Μαραντόνα ως άνθρωπος απέτυχε»

Δηλώσεις που θα ζητηθούν παραχώρησε ο Πάπας Φραγκίσκος σε συζήτηση σχετικά με τον κορυφαίο όλων των εποχών στο ποδόσφαιρο.

Ο Ποντίφικας τόνισε ότι στο δίπολο πλέον Μέσι-Μαραντόνα θα έβαζε και τον Πελέ που τον χαρακτήρισε ως τον κορυφαίο όλων.

Όσον αφορά τον Μαραντόνα σχολίασε ότι απέτυχε στη ζωή του, ενώ αποκάλυψε ότι είχε έρθει να τον δει κατά το πρώτο έτος της θητείας του στο Βατικανό.

Παράλληλα σχολίασε και τον χαρακτήρα του Λιονέλ Μέσι τον οποίο βρίσκει εξαιρετικό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Προσθέτω έναν τρίτο, τον Πελέ. Αυτοί είναι οι τρεις κορυφαίοι που είδα. Ο Μαραντόνα ως παίκτης ήταν υπέροχος, αλλά ως άνθρωπος απέτυχε.

Ήρθε να με δει κατά το πρώτο έτος της θητείας μου και μετά ο καημένος πέθανε. Είναι περίεργο, πολλοί αθλητές τελειώνουν άσχημα, ακόμα και στην πυγμαχία.

Ο Μέσι είναι πολύ σωστός, ένας κύριος. Αλλά για εμένα από αυτούς τους τρεις, ο μεγάλος κύριος είναι ο Πελέ. Είχε μεγάλη καρδιά. Μίλησα με τον Πελέ. Τον συνάντησα σε ένα αεροπλάνο όταν ήταν στο Μπουένος Άιρες.

Ήταν ένας άνθρωπος με τόσο μεγάλη ανθρωπιά. Είναι λαμπροί και οι τρεις, ο καθένας με την δική του ειδικότητα. Ο Μέσι είναι καλός αυτήν την στιγμή, ο Πελέ ήταν καλός».