Τότι: «Θα ήθελα να επιστρέψω στη Ρόμα, κορυφαίος προπονητής ο Σπαλέτι»

Την επιθυμία του να γυρίσει στη Ρόμα και να αναλάβει κάποιο πόστο στο σύλλογο εξέφρασε ο Φραντσέσκο Τότι, ενώ μίλησε και για τον Λουτσιάνο Σπαλέτι, με τον οποίο είχε έρθει σε κόντρα στην τελευταία του σεζόν ως ποδοσφαιριστής.

Τότι: «Θα ήθελα να επιστρέψω στη Ρόμα, κορυφαίος προπονητής ο Σπαλέτι»

Την επιθυμία του να γυρίσει στη Ρόμα και να αναλάβει κάποιο πόστο στο σύλλογο εξέφρασε ο Φραντσέσκο Τότι, ενώ έπλεξε και το εγκώμιο του ομοσπονδιακού προπονητή της Ιταλίας, Λουτσιάνο Σπαλέτι, με τον οποίο βέβαια είχε έρθει σε κόντρα στην τελευταία του σεζόν ως ποδοσφαιριστής.

«Πέρασα τριάντα χρόνια στη Ρόμα. Έδειξα σεβασμό σε όλους. Παράτησα άλλες προτάσεις χωρίς να ενοχλήσω κανέναν. Είπα όχι στη Ρεάλ Μαδρίτης και σε άλλους γιατί ήθελα αυτή τη φανέλα, μόνο τη φανέλα των «τζιαλορόσι» που είναι τυπωμένη μέσα μου. Ο τρόπος που τελείωσε η ιστορία μου με τη Ρόμα, με λύπησε. Η αλήθεια είναι ότι όταν δεν είσαι πια απαραίτητος στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει πια σεβασμός. Αν ο Μαλντίνι, ο Ντελ Πιέρο, ο Μπάτζιο, εγώ είμαστε εκτός ποδοσφαίρου, αυτό κάτι σημαίνει», είπε αρχικά ο παλαίμαχος Ιταλός επιθετικός και στη συνέχεια, πρόσθεσε:

«Έχω συζητήσει το ενδεχόμενο επιστροφής στη Ρόμα σε κάποιο πόστο. Και θα το ήθελα να γίνει με τον Ζοσέ Μουρίνιο που να είναι το νούμερο ένα και τον σέβομαι πολύ. Λυπάμαι που δεν τον είχα προπονητή στην καριέρα μου, αλλά δεν θέλω να επανέλθω σε αυτό. Δεν θέλω να το ζητήσω εγώ. Στη Ρόμα ξέρουν ότι αν με χρειάζονται, για σοβαρά πράγματα, είμαι στην ευχάριστη θέση να δώσω ένα χέρι. Διαφορετικά, φίλοι όπως πριν».

Επιπρόσθετα, για τον Λουτσιάνο Σπαλέτι, είπε: «Στην τελευταία σεζόν η σχέση μας διαμορφώθηκε από εξωτερικούς παράγοντες, ειδικά από τους μάνατζερ ή τους συμβούλους της ομάδας και δεν καταλαβαινόμασταν πλέον. Κι εγώ έκανα λάθη. Πιστεύω ότι και οι δύο, αν γυρνούσαμε πίσω τον χρόνο, δεν θα ερχόμασταν σε σύγκρουση.

Είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Ιταλία, αν όχι ο καλύτερος. Τα αποτελέσματα στην εθνική ομάδα με τον Σπαλέτι στον πάγκο θα έρθουν, ωστόσο, είναι μια δύσκολη φάση για το ιταλικό ποδόσφαιρο. Ελπίζω μόνο ότι θα καταφέρουμε να προκριθούμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και στο Παγκόσμιο Κύπελλο».