Μέσι: Δεν πάει στην Κίνα - Ακυρώθηκε η περιοδεία της Ίντερ Μαϊάμι

Η Ίντερ Μαϊάμι του Λιονέλ Μέσι ανακοίνωσε ότι η περιοδεία της στην Κίνα αυτό το μήνα ακυρώθηκε λόγω «απρόβλεπτων περιστάσεων».

Μέσι: Δεν πάει στην Κίνα - Ακυρώθηκε η περιοδεία της Ίντερ Μαϊάμι

Η Ίντερ Μαϊάμι, η οποία αποκλείστηκε από τα πλέι οφ της Major League Soccer, είχε ανακοινώσει τον περασμένο μήνα ότι θα έδινε φιλικούς αγώνες με την Qingdao Hainiu στις 5 Νοεμβρίου και στη συνέχεια με μια άλλη ομάδα της κινεζικής Super League, την Chengdu Rongcheng, στην Chengdu στις 8 Νοεμβρίου.

Ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος μόλις κέρδισε την όγδοη Χρυσή Μπάλα, ήταν κεντρικό πρόσωπο στην ανακοίνωση του συλλόγου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αλλά η Ίντερ Μαϊάμι δήλωσε την Τετάρτη: «Ο διοργανωτής της περιοδείας, NSN, ενημέρωσε την Ίντερ Μαϊάμι για την ακύρωση της περιοδείας της στην Κίνα λόγω απρόβλεπτων συνθηκών στην Κίνα.

Η φιλοδοξία της Ίντερ Μαϊάμι παραμένει να επεκτείνει την παγκόσμια εμβέλειά της παίζοντας μπροστά σε απίστευτους οπαδούς από όλο τον κόσμο- ο σύλλογος θα συνεχίσει να διερευνά μελλοντικές ευκαιρίες με την NSN για την επίτευξη αυτού του στόχου».

Η NSN εξέφρασε «λύπη» και δήλωσε ότι η ακύρωση οφείλεται στον πρόσφατο θάνατο του πρώην Κινέζου πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ.

Το ταξίδι στην Κίνα επρόκειτο να είναι η πρώτη διεθνής περιοδεία για την Ίντερ Μαϊάμι, με τον διευθύνοντα σύμβουλο επιχειρήσεων του συλλόγου, Ξαβιέ Ασένσι, να κάνει λόγο για επιθυμία «να μοιραστούμε το πάθος καθώς προσεγγίζουμε νέα ακροατήρια».

Ο Μέσι βοήθησε τον σύλλογο να κατακτήσει τον τίτλο του Leagues Cup σε ένα ονειρικό ξεκίνημα, αλλά έχασε αρκετά παιχνίδια τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, καθώς η προσπάθεια της ομάδας του για τα πλέι οφ παραπαίει, με αυτό που αρχικά περιεγράφηκε ως κόπωση να επιβεβαιώνεται αργότερα ως μυϊκός τραυματισμός.

Επέστρεψε στη δράση με την Αργεντινή κατά τη διάρκεια της διεθνούς διακοπής του περασμένου μήνα και εισέπραξε το βραβείο της Χρυσής Μπάλας για 8η φορά-επίδοση ρεκόρ στο Παρίσι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.