Έβερτον: Πέθανε ο πρόεδρός της, Μπιλ Κίνραϊτ

Ο πρόεδρος της Έβερτον, Μπιλ Κίνραϊτ πέθανε σε ηλικία 78 ετών

Έβερτον: Πέθανε ο πρόεδρός της, Μπιλ Κίνραϊτ

Ο πρόεδρος της Έβερτον, Μπιλ Κίνραϊτ πέθανε σε ηλικία 78 ετών.

Ο Κίνραϊτ, ο οποίος ήταν ισόβιος οπαδός του συλλόγου, διετέλεσε πρόεδρος από το 2004 και ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου από το 1989.

Σε ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται πως: «Η ποδοσφαιρική ομάδα της Έβερτον πενθεί μετά το θάνατο του προέδρου Μπιλ Κίνραϊτ CBE, ο οποίος απεβίωσε ειρηνικά χθες το βράδυ σε ηλικία 78 ετών, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του και τους αγαπημένους του».

Στις 19 σεζόν του ως πρόεδρος, ο Κίνραϊτ επέβλεψε 12 τερματισμούς στην πρώτη οκτάδα, συμπεριλαμβανομένου ενός τερματισμού στην πρώτη τετράδα το 2005, καθώς και μια συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το 2009.

«Ο σύλλογος έχασε έναν πρόεδρο, έναν ηγέτη, έναν φίλο και μια έμπνευση», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Κίνραϊτ αποκάλυψε το 2015 ότι είχε διαγνωστεί με ένα χρόνιο πρόβλημα υγείας, πριν νωρίτερα αυτό το μήνα, ο σύλλογος επιβεβαιώσει ότι είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση ενός καρκινικού όγκου από το συκώτι του.

Πρόσθεσαν ότι «η επέμβαση ήταν απολύτως επιτυχής, αλλά οι επιπλοκές κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης κατέστησαν αναγκαία μια παρατεταμένη περίοδο σε μονάδα εντατικής θεραπείας» πριν επιβεβαιώσουν ότι ο Κίνραϊτ είχε φύγει από το νοσοκομείο και επέστρεψε στο σπίτι του «για να συνεχίσει την ανάρρωσή του».

Η παραμονή του Κίνραϊτ στον ρόλο του προέδρου επιβεβαιώθηκε τον Ιούνιο, καθώς ο ιδιοκτήτης Φαρχάντ Μοσίρι τον έπεισε να παράσχει υποστήριξη κατά την διάρκεια μιας «μεταβατικής περιόδου» για την Έβερτον.

Η συμπολίτισσα Λίβερπουλ έσπευσε να συλλυπηθεί την Έβερτον:

«Αναπαύσου εν ειρήνη, Μπιλ Κίνραϊτ.

Οι σκέψεις όλων στην Λίβερπουλ είναι με την οικογένεια του Μπιλ, τους φίλους του και όλους στην Έβερτον», ήταν το μήνυμα των «κόκκινων».