Λίβερπουλ - Έβερτον 2-0: Το «καθάρισε» ο Σαλάχ!

Με δύο γκολ του Μο Σαλάχ (75', 97'), η Λίβερπουλ λύγισε με 2-0 την αξιόμαχη Έβερτον στο «Άνφιλντ» και έβαψε κόκκινο το Μέρσεϊσαϊντ. Ανέβηκαν στην κορυφή -προσωρινά- οι «κόκκινοι», βασικός έπαιξε ο Κώστας Τσιμίκας. Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της Premier League. 

Λίβερπουλ - Έβερτον 2-0: Το «καθάρισε» ο Σαλάχ!

Στην κορυφή της Premier League ανέβηκε -έστω και προσωρινά- η Λίβερπουλ που με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μο Σαλάχ, επικράτησε 2-0 της Έβερτον στο «Άνφιλντ» στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ.

Παρότι βρέθηκε σε κακή μέρα, ο Αιγύπτιος σκόραρε δις, ήταν εκείνος που έλυσε τον γόρδιο δεσμό της άμυνας των «ζαχαρωτών» και έδωσε τρεις πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του. Κομβική η αποβολή του Γιανγκ με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 37', βασικός ξεκίνησε ο Κώστας Τσιμίκας.

Η Έβερτον παρά το αριθμητικό μειονέκτημα άντεχε στα «χτυπήματα» των γηπεδούχων όμως στο 75' ο Σαλάχ με πέναλτι έδειξε τον δρόμο. Από εκεί και έπειτα, η Λίβερπουλ είχε φάσεις, για να «κλειδώσει» το ματς, αλλά είτε η τελική προσπάθεια των παικτών της δεν ήταν καλή είτε ο Πίκφορντ έλεγε «όχι». Το δεύτερο γκολ, ωστόσο, ήρθε στις καθυστερήσεις και πάλι με τον Αιγύπτιο, ο οποίος, με τρομερό πλασέ μετά από ασίστ του Νούνιες, διαμόρφωσε το τελικό 2-0 και έφτασε, μάλιστα, τα 201 τέρματα στην καριέρα του!

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (21/10)
Λίβερπουλ – Έβερτον 2-0
(75', 97' Σαλάχ)

17.00: Μπόρνμουθ – Γουλβς, Μπρέντφορντ – Μπέρνλι, Νιουκάστλ – Κρίσταλ Πάλας, ΝότιγχαμΦόρεστ – Λούτον
19.30: Τσέλσι – Άρσεναλ
22.00: Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (22/10)
18.30: Άστον Βίλα – Γουέστ Χαμ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (23/10)

22.00: Τότεναμ – Φούλαμ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ