Κλοπ: «Κάνουμε μια σωστή εμφάνιση, παίρνουμε την νίκη και συνεχίζουμε»

Ο Γιούργκεν Κλοπ περιέγραψε το μείγμα έντασης και υπομονής που θέλει να δει από την Λίβερπουλ όταν επιστρέψει στη δράση υποδεχόμενη σήμερα (21/10, 14:30) την Έβερτον.

Κλοπ: «Κάνουμε μια σωστή εμφάνιση, παίρνουμε την νίκη και συνεχίζουμε»

Η Λίβερπουλ συνεχίζει την αγωνιστική περίοδο 2023-24 με το 243ο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, το οποίο θα ξεκινήσει στις 14:30 στο Άνφιλντ.

Πριν από την αναμέτρηση της Premier League με τα «ζαχαρωτά», ο προπονητής της Λίβερπουλ,Γιούργκεν Κλοπ, μίλησε στους δημοσιογράφους στο προπονητικό κέντρο του Κίρκμπι το απόγευμα της Παρασκευής.

Εκτός από την ενημέρωση για τους τραυματισμούς του Άντι Ρόμπερτσον και της υπόλοιπης ομάδας του, ο Κλοπ μίλησε επίσης για την πρόκληση που περιμένει από την Έβερτον, τις επιλογές του στη μεσαία γραμμή, την εξέλιξη του Χάρβεϊ Έλιοτ και πολλά άλλα.

Διαβάστε μια περίληψη παρακάτω...

Για το αν θα βοηθήσει τους νέους παίκτες της ομάδας το γεγονός ότι το πρώτο τους ντέρμπι στο Μέρσεϊσαϊντ έρχεται στο Άνφιλντ...

Ναι, το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, χωρίς αμφιβολία, αλλά είναι ένα παιχνίδι υψηλής πίεσης αν θέλετε και όλοι τους έπαιξαν. Ο Μάκα το έπαιξε σίγουρα [στο] Παγκόσμιο Κύπελλο ή με την Αργεντινή. Ο Ντομ έπαιξε πρόσφατα με τη Σερβία σε ένα εξαιρετικά σημαντικό παιχνίδι υψηλής πίεσης, οπότε όλοι τους είναι συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Για το ακριβές παιχνίδι όχι, αυτό είναι αλήθεια. Αλλά στην πραγματικότητα, δεν μπορώ να το αλλάξω αυτό τώρα. Δεν μπορώ να τους δείξω μια ταινία με ντέρμπι και να τους πω ότι έτσι θα είναι, γιατί και αυτά ήταν όλα διαφορετικά. Οπότε δεν νομίζω ότι πρέπει να το κάνουμε πολύ μεγάλο θέμα γι' αυτούς. Νομίζω ότι είναι έτοιμοι γι' αυτό, δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό. Και έτσι είναι με τις αλλαγές, όταν φεύγουν πραγματικά έμπειροι παίκτες από τον σύλλογο, τότε πρέπει να κάνεις την εμπειρία σου ξανά μόνος σου και αυτό κάνουμε.

Για το ρεκόρ του με μόλις μία ήττα σε ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ...

Μία παραπάνω από όσο θα έπρεπε! Ναι, αλλά ήταν όλες διαφορετικές, όλες δύσκολες για διαφορετικούς λόγους. Και δεν νομίζω ότι έχει πολύ νόημα να συγκρίνουμε τώρα άλλα ντέρμπι με αυτό το ντέρμπι γιατί είναι διαφορετική ομάδα, διαφορετικός προπονητής. Ας ρίξουμε μια ματιά στα γεγονότα και τα γεγονότα είναι ότι η Έβερτον βρίσκεται σε μια καλή στιγμή. Ήταν ένα δύσκολο φινάλε της σεζόν, αλλά επιτυχημένο γιατί παρέμεινε μέσα- και στη συνέχεια το ξεκίνημα δεν ήταν τόσο εύκολο, αλλά εδώ και τρεις ή τέσσερις εβδομάδες παίρνει τα αποτελέσματα. Πριν από αυτό είχαν ήδη επιδόσεις - σουτ στο τέρμα, τέτοια πράγματα, όχι πάντα τρομερή κατοχή μπάλας αλλά ήξεραν πώς να βρουν το γκολ και την κατεύθυνση. Αυτό είναι καλό και μπορείτε να το δείτε.

Είναι ξεκάθαρο ότι η Μπέρνλι στις καλύτερες στιγμές της ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη ομάδα και το βλέπετε και πάλι αυτό, παρόμοια πράγματα. Διαφορετικοί παίκτες, παρόμοια πράγματα. Και είναι καλό, είναι δύσκολο να αμυνθείς. Πρέπει να είσαι έτοιμος για τις μάχες της δεύτερης μπάλας, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα τρεξίματα από πίσω, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια συμπαγή άμυνα, όλα αυτά τα πράγματα. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, τα ντέρμπι ήταν πάντα δύσκολα, τα παιχνίδια της Premier League είναι πάντα δύσκολα. Απλά πρέπει να βεβαιωθούμε ότι είμαστε σε αυτό το ποδόσφαιρο με κατανόηση και ότι είμαστε αρκετά υπομονετικοί, όλοι μας - και οι άνθρωποι επίσης - πρέπει να βεβαιωθούμε ότι κάνουμε μια σωστή εμφάνιση, παίρνουμε τον αγώνα και πάμε για αυτό.

Για τη σημασία του να είναι έτοιμοι παίκτες όπως ο Κώστας Τσιμίκας όταν κληθούν, με τον Ρόμπερτσον να είναι πλέον εκτός λόγω τραυματισμού...

Ναι, πολύ. Πολύ σημαντικό, αυτό είναι ξεκάθαρο. Πάντα ήταν έτσι. Δόξα τω Θεώ δεν είναι μόνο ο Κώστας που έχουμε γι' αυτό γιατί αλλιώς με τον αριθμό των αγώνων που έχουμε θα ήμασταν ήδη πάλι λίγο λίγοι. Αλλά έχουμε τον Τζο Γκόμεζ που μπορεί να παίξει τη θέση, έχουμε τον Λουκ Τσέιμπερς και άλλα νέα παιδιά που εμφανίζονται αρκετά συχνά στις προπονήσεις. Τους είχαμε τώρα στην εβδομάδα προπόνησης της διεθνούς διακοπής μέχρι χθες που τα άλλα παιδιά δεν ήταν ακόμα μέσα. Βλέπετε τα νέα παιδιά να εμφανίζονται πραγματικά και αυτό είναι καλό, υπάρχει πολύ ταλέντο εκεί μέσα. Χρειάζεσαι επιλογές, αυτό είναι ξεκάθαρο, και ο Κόστι είναι σίγουρα ο πιο έμπειρος στη θέση, οπότε αυτό είναι καλό. Αλλά δεν μπορεί να παίζει όλα τα παιχνίδια από εδώ και πέρα, οπότε χρειαζόμαστε και άλλες επιλογές και αυτό πρέπει να διασφαλίσουμε: ότι μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε όλους.

Για το αν το στήσιμο της μεσαίας γραμμής βρίσκεται ακόμα σε φάση δοκιμών για να βρει τις καλύτερες θέσεις των παικτών...

Δεν νομίζω ότι βρισκόμαστε σε φάση εύρεσης πραγματικά, αλλά είναι νωρίς στη σεζόν, οπότε ποιος ξέρει ποιος θα παίξει από την επόμενη εβδομάδα και μετά, σε ποια θέση, γιατί εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα και άλλα τέτοια πράγματα. Αλλά με τον τρόπο που παίζουμε, είναι σίγουρα πιθανό. Μιλάς μόνο για έναν παίκτη σε μια θέση που δεν έχει το ένα ή το άλλο, και τέτοια πράγματα, όταν ως ομάδα δεν είσαι αρκετά συμπαγής, όταν μιλάμε για άμυνα. Έτσι έχουν τα πράγματα. Φυσικά και ο Μάκα μπορεί να παίξει τη θέση, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό. Μπορούμε να παίξουμε ένα διαφορετικό σύστημα, μπορούμε να παίξουμε με διπλό άξονα αν θέλετε, που μπορεί τότε να είναι δύο οχτάρια και όχι δύο εξάρια. Αυτή είναι η κατάσταση, αλλά υπάρχουν πραγματικά πολλά πράγματα και αυτό δεν είναι καθόλου το πρόβλημά μου αυτή τη στιγμή, ότι το σκέφτομαι αυτό και ξυπνάω τη νύχτα και σκέφτομαι: «Ποιον μπορούμε να βάλουμε εκεί;».

Ο Έντο έπαιξε και πάλι δύο πολύ καλά παιχνίδια για την Ιαπωνία, επιστρέφοντας. Είναι απλά μια δύσκολη επιλογή επειδή ήρθαν χθες [για], τι είναι αυτό, σαν μια εύκολη συνεδρία - έρχονται, προθέρμανση, rondo και μετά τους στέλνεις πάλι μέσα. Πρέπει να περιμένουμε πώς αισθάνονται, πρέπει να τους μιλήσουμε. Δεν έχει καμία σχέση με το πώς ήταν πριν από τέσσερις εβδομάδες, είναι πάντα διαφορετικά. Προσπαθήσαμε να οργανώσουμε λίγο καλύτερα τα ταξίδια αυτή τη φορά, αυτό ελπίζουμε ότι βοήθησε. Δεν είναι πρόβλημα ποιος μπορεί να παίξει πού, απλά πρέπει να βεβαιωθούμε ότι θα βρούμε τους κατάλληλους παίκτες που είναι ικανοί για την ένταση αυτού του παιχνιδιού, γιατί προφανώς η Έβερτον προπονήθηκε [με] σχεδόν πλήρη ομάδα, προφανώς όχι όλους, αλλά είχε την πλειοψηφία των παικτών μαζί. Έτσι πρέπει να βεβαιωθούμε ότι μπορούμε να διατηρήσουμε πραγματικά αυτό το επίπεδο έντασης που απαιτείται σε ένα ντέρμπι.

Για τον Έλιοτ ως αρχηγό της ομάδας Κ21 της Αγγλίας...

Ο Χάρβεϊ από τότε που είναι εδώ μεγάλωσε, ωρίμασε, έγινε άντρας, [ή] είναι στο δρόμο για να γίνει άντρας και είναι απλά ένας πολύ καλός παίκτης για εμάς. Ήταν σίγουρα μια περήφανη στιγμή γι' αυτόν και αν τον γνωρίζατε λίγο καλύτερα τότε θα μπορούσατε να φανταστείτε πόσο περήφανος έγινε ο ίδιος και η οικογένειά του. Αν είσαι καλός ποδοσφαιριστής και νέος και έξυπνος τότε παίρνεις τα σωστά πρότυπα την κατάλληλη στιγμή και χρησιμοποιείς τα πράγματα που βλέπεις, τα πράγματα που ακούς. Αυτό είναι που σίγουρα κάνει ο Χάρβεϊ, αλλά σε αυτό το δρόμο δεν πρέπει να ξεχνάς ότι είμαστε όλοι διαφορετικοί και έτσι πρέπει να κάνεις τη δική σου εξέλιξη, [η οποία] είναι επίσης πολύ σημαντική. Πώς βλέπεις τη ζωή, πώς αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω σου. Πρέπει να πω ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Έπαιξε πολύ καλά για την Αγγλία, έπαιξε καλά για εμάς σε πολλές στιγμές, έχει ακόμα περιθώρια βελτίωσης, το ξέρει αυτό και δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Αλλά είμαι πραγματικά χαρούμενος που επέστρεψε με το χαμόγελο στο πρόσωπο που είχε όταν ήρθε εδώ. Τον ρωτούσαμε αν φορούσε ακόμα το περιβραχιόνιο - δεν το φορούσε! Όχι, όλα καλά, και ήταν πολύ, πολύ ωραίο πράγμα. Όταν το είδα, σκέφτηκα: «Εντάξει, αυτό σημαίνει πολλά γι' αυτόν».

Σχετικά με την επεξεργασία μιας λύσης για να επιστρέψει γρήγορα η νοτιοαμερικανική αποστολή των «κόκκινων» από τους διεθνείς αγώνες τους μεσοβδόμαδα...

Αυτό κάνουμε πάντα. Για πρώτη φορά δεν λειτούργησε λόγω μιας κακής επικοινωνίας με άλλους συλλόγους. Κλείσαμε πτήσεις, καλύτερες πτήσεις, τους φέραμε όλους μαζί, τους παραλάβαμε από όπου έπαιζαν, ώστε να μην χρειάζεται να πάρουν τις εμπορικές πτήσεις από εδώ προς τα εκεί, οι οποίες προφανώς είναι αρκετά κουραστικές μετά από 100 λεπτά ποδοσφαίρου και μετά φεύγεις σε ένα αεροδρόμιο και μετά πρέπει να βεβαιωθείς ότι θα πάρεις την πτήση ανταπόκρισης και τέτοια πράγματα. Είμαστε αρκετά καλοί σε αυτό συνήθως επειδή είχαμε αρκετές ευκαιρίες να το εξασκήσουμε. Αυτή τη φορά ήταν πολύ καλύτερα και έτσι τα παιδιά ήταν αρκετά γρήγορα μετά το παιχνίδι στο αεροπλάνο και μπορούσαν να πετάξουν κατευθείαν για την Αγγλία. Αυτό κάνει τεράστια διαφορά. Ό,τι μπορούμε να κάνουμε, προσπαθούμε πάντα να το κάνουμε. Την πρώτη φορά δεν δούλεψε γιατί είναι αρκετά ακριβό, δεν μπορείς να πληρώνεις όλα αυτά για αεροπλάνα μόνος σου συνέχεια, οπότε συνήθως το μοιραζόμαστε με άλλους συλλόγους και αυτή τη φορά αυτό δούλεψε αρκετά καλά.