Ινφαντίνο: «Αλληλέγγυος ο κόσμος του ποδοσφαίρου στον λαό της Παλαιστίνης και του Ισραήλ»

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο έστειλε επιστολή στους επικεφαλής των ομοσπονδιών Ισραήλ και Παλαιστίνης.

Ινφαντίνο: «Αλληλέγγυος ο κόσμος του ποδοσφαίρου στον λαό της Παλαιστίνης και του Ισραήλ»

Επιστολή προς τους επικεφαλής των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών του Ισραήλ και της Παλαιστίνης έστειλε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τα θύματα των εχθροπραξιών.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Τζιάνι Ινφαντίνο:

«Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μας συλλυπητήρια στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ισραήλ και στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Παλαιστίνης, υπό το φως της φρικτής βίας που σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Είναι τόσο αποκαρδιωτικό όσο και συγκλονιστικό να βλέπεις μια περιοχή της οποίας οι άνθρωποι γνώριζαν τόσο βαθιά βάσανα για πάρα πολύ καιρό, να υποφέρει ακόμη περισσότερο. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου στέκεται σταθερά αλληλέγγυος στον λαό του Ισραήλ και της Παλαιστίνης και με όλα τα αθώα θύματα που έχουν πληρώσει ένα ανείπωτο τίμημα.

Η FIFA συμμετέχει στην έκκληση για τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών και για την άμεση ανακούφιση από τα δεινά του λαού τόσο του Ισραήλ όσο και της Παλαιστίνης. Φυσικά, γνωρίζουμε ότι το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα του κόσμου, αλλά μπορεί να παίξει έστω και ένα μικρό ρόλο στο να φέρει ένα φως ελπίδας εκεί που φαίνεται να υπάρχει μόνο σκοτάδι μπροστά».