Άγιαξ: Στόχος ο βοηθός προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αν απολύσει τον προπονητή του

Ο Άγιαξ ενδέχεται να βάλει στο στόχαστρο τον βοηθό προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αν χωρίσουν οι δρόμοι του με τον προπονητή Μορίς Στέιν.

Άγιαξ: Στόχος ο βοηθός προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αν απολύσει τον προπονητή του

Ο Λουίς φαν Χάαλ θα πρότεινε στον Άγιαξ να κινηθεί για την απόκτηση του βοηθού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μίτσελ φαν ντερ Χάαχ, σε περίπτωση που ο ολλανδικός σύλλογος χωρίσει τους δρόμους του με τον προπονητή Μορίς Στέιν.

Ο Φαν Χάαλ, ο οποίος διηύθυνε την Γιουνάιτεντ από το 2014 έως το 2016, επέστρεψε στον Άγιαξ δουλεύοντας ως σύμβουλος και θαυμάζει τον Φαν ντερ Χάαχ, ο οποίος ήταν το Νο 2 του Έρικ τεν Χάαχ στο Άμστερνταμ πριν μετακομίσει στο Ολντ Τράφορντ.

Ο Άγιαξ, ωστόσο, γνωρίζει ότι ο Φαν ντερ Χάαχ είναι μια κρίσιμη φιγούρα στην ομάδα του Τεν Χάαχ στη Γιουνάιτεντ και μπορεί να είναι δύσκολο να τον απομακρύνει από τον σύλλογο.

Ο Άγιαξ έχει κερδίσει μόλις μία φορά στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στην 16η θέση, στις θέσεις του υποβιβασμού της Eredivisie. Αλλά μπορεί ακόμα να παραμείνει με τον Στέιν ως προπονητή της και να κοιτάξει να ξαναχτίσει το επόμενο καλοκαίρι.

Ο Άγιαξ έχει επίσης συμφωνήσει με τον Άλεξ Κρόες της ΑΖ να αναλάβει καθήκοντα γενικού διευθυντή και προέδρου του διοικητικού συμβουλίου τον ερχόμενο Μάρτιο, αλλά πιέζει να ξεκινήσει νωρίτερα.

Ο Φαν ντερ Χάαχ ήταν στο παρελθόν προπονητής της ομάδας νέων του Άγιαξ, προτού ανέβει και δουλέψει με την πρώτη ομάδα υπό τον Τεν Χάαχ. Οι δυο τους μετακόμισαν μαζί στο Ολντ Τράφορντ πριν από την σεζόν 2022-23 και ο καθένας τους έχει συμβόλαιο μέχρι το 2025.

Ο Λουίς φαν Χάαλ, εν τω μεταξύ, επέστρεψε στον Άγιαξ, την περασμένη εβδομάδα σε συμβουλευτικό ρόλο μετά την απόλυση του αθλητικού διευθυντή Σβεν Μίσλιντατ τον περασμένο μήνα. Ο 72χρονος ήταν προπονητής του Άγιαξ από το 1991 έως το 1997 πριν φύγει για την Μπαρτσελόνα.

Ο Μορίς Στέιν ανέλαβε τον Άγιαξ μετά την απογοητευτική σεζόν 2022-23, αλλά η ομάδα του συνέχισε να απογοητεύει στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Δεν έχει κερδίσει αγώνα από τις 31 Αυγούστου.