Βινίσιους: «Η La Liga δε θα έκανε τίποτα για το ρατσισμό αν δε μιλούσα»

Συνέντευξη στην L' Equipe παραχώρησε ο Βινίσιους που μίλησε για το ρατσισμό που έχει βιώσει στην Ισπανία.

Βινίσιους: «Η La Liga δε θα έκανε τίποτα για το ρατσισμό αν δε μιλούσα»

Για τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε στο Μεστάγια σε αναμέτρηση της Ρεάλ με τη Βαλένθια αλλά και την... εκστρατεία κατά του ρατσισμού που έκανε μετά, μίλησε μεταξύ άλλων ο Βινίσιους σε συνέντευξη που παραχώρησε στη L' Equipe.

Ο Βραζιλιάνος άσος τόνισε ότι αν δεν είχε μιλήσει, η La Liga δε θα έκανε τίποτα για τα περιστατικά ρατσιμού, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην επιθυμία του να αγωνιστεί μαζί με τον Κιλιάν Εμπαπέ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τον ρατσισμό: «Είπα ότι η Ισπανία ήταν ρατσιστική χώρα για αυτό που έγινε στο παιχνίδι της Ρεάλ κόντρα στη Βαλένθια, όμως και πριν από αυτό το παιχνίδι υπήρχαν περιστατικά ρατσισμού σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια. Δεν έκανε τίποτα η La Liga. Είχα ήδη μιλήσει μαζί τους, τούς είπα ότι έπρεπε να αλλάξει κάτι αλλά δεν με άκουσαν. Με άκουσαν από τη στιγμή που όλος ο κόσμος άρχισε να μιλάει για την Ισπανία. Αυτό τους έκανε να αντιδράσουν.

Θέλω να είμαι ήρεμος όταν παίζω για να ξέρω ότι δεν θα με προσβάλλουν στο γήπεδο επειδή είμαι μαύρος. Ένας οπαδός με προσβάλλει επειδή είμαι αντίπαλος της ομάδας του, εντάξει, κατανοητό. Μπορεί να με προσβάλλει όμως χωρίς να δείχνει ασέβεια. Μπορεί να με γιουχάρει. Δεν με ενδιαφέρει. Όταν έχουμε να κάνουμε με ρατσισμό, είναι διαφορετικό.

Οι αποδοκιμασίες είναι μέρος του παιχνιδιού. Όλοι τις έχουν βιώσει. Οι οπαδοί των αντίπαλων ομάδων τους προκαλούν και αυτό είναι φυσιολογικό. Και εμένα μου αρέσει γιατί μου δίνει κίνητρο για να σκοράρω απέναντί τους. Δεν πιστεύω ότι θα ζήσουμε σε κόσμο χωρίς ρατσιστές, όμως πρέπει να αποτελούν μειονότητα. Δεν μπορώ να αντιμετωπίσω τον ρατσισμό μόνος, το σύστημα θα με συντρίψει».

Για τον Κιλιάν Μπαπέ: «Ο καθένας θέλει να παίξει μαζί με τον Κιλιάν, ελπίζω να παίξουμε παρέα μια μέρα. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες, πιθανότατα ο καλύτερος στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Είναι μία κατηγορία μόνος του».

Για τη Ρεάλ και τη Φλαμένγκο: «Στη Ρεάλ θα μπορούσα να περάσω όλη μου την καριέρας αλλά ο σύλλογος της ζωής μου είναι η Φλαμένγκο. Έχω υποσχεθεί στον πατέρα μου ότι μια μέρα θα επιστρέψω σε αυτή, οπότε πρέπει να σεβαστώ την υπόσχεσή μου».