Λίβερπουλ: Προβάδισμα για τον Αντρέ της Φλουμινένσε (vid)

Η Λίβερπουλ δεν έχει ξεχάσει τον Αντρέ, καθώς ο μέσος της Φλουμινένσε ετοιμάζεται για τεράστιο παιχνίδι με τη μεταγραφή του Ιανουαρίου στο επίκεντρο.

Λίβερπουλ: Προβάδισμα για τον Αντρέ της Φλουμινένσε (vid)

Είναι το ερώτημα που βασάνιζε τους οπαδούς της Λίβερπουλ κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Και ούτε καν το ενθαρρυντικό ξεκίνημα στη σεζόν δεν έχει καταπνίξει την ανησυχία ότι οι «κόκκινοι» δεν έχουν ακόμη αντιμετωπίσει το μοναδικό πιθανό μειονέκτημα που θα μπορούσε να τους κρατήσει πίσω σε αυτή τη σεζόν.

Αντιθέτως, η υποψία ότι η Λίβερπουλ έχει αφήσει τον εαυτό της ανοιχτό σε ζητήματα στη θέση του αμυντικού χαφ έχει αυξηθεί, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είχε ένα δύσκολο ξεκίνημα, τοποθετώντας τον εαυτό της στην πρώτη τετράδα, μόλις τρεις βαθμούς μακριά από τις πρωτοπόρους Τότεναμ και Άρσεναλ.

Αξίζει να θυμηθούμε πώς οι «κόκκινοι» έφτασαν σε αυτή τη θέση. Νωρίτερα το καλοκαίρι, ο κύριος στόχος ήταν να αναδιαμορφωθεί η δυναμική της μεσαίας γραμμής, φέρνοντας πρώτα τον Αλέξις Μακ Άλιστερ και στη συνέχεια τον Ντόμινικ Σόμποσλαϊ, αμφότεροι σε καλές ηλικίες και ικανοί να παίξουν σε διάφορους ρόλους. Ένας μακροπρόθεσμος αντικαταστάτης του Φαμπίνιο βρισκόταν στο ραντάρ, αλλά δεν αποτελούσε προτεραιότητα.

Στη συνέχεια, όμως, ο Βραζιλιάνος και ο αρχηγός Τζόρνταν Χέντερσον έφυγαν για τη Σαουδική Αραβία και η Λίβερπουλ προσπάθησε να επιταχύνει το ενδιαφέρον της για τον Ρομέο Λάβια της Σαουθάμπτον, προτού, με την κίνηση αυτή να καθυστερεί, ξεκινήσει μια τολμηρή αλλά τελικά μάταιη προσφορά για τον Μοΐζες Καϊσέδο της Μπράιτον. Αμφότεροι πήγαν στην Τσέλσι, με τους «κόκκινους» να ολοκληρώνουν τελικά μια αιφνιδιαστική κίνηση 15 εκατομμυρίων λιρών για τον 30χρονο διεθνή Ιάπωνα αρχηγό της Στουτγάρδης, Ουαταρού Έντο.

Ανάμεσα σε αυτές τις κινήσεις, όμως, ήταν και οι συζητήσεις με τη Φλουμινένσε στις αρχές Αυγούστου για τον αμυντικό μέσο της, Αντρέ, για να υποχωρήσει σιωπηλά η Λίβερπουλ και να κατευθύνει τις ενέργειές της προς τον Έντο, όταν προέκυψε ότι η βραζιλιάνικη ομάδα δεν θα σκεφτόταν να τον αποχωριστεί μέχρι να αποκλειστεί από το Copa Libertadores.

Τα γεγονότα που ακολούθησαν απέδειξαν ότι ήταν μια σοφή κίνηση των «Ερυθρολεύκων», με την Φλουμινένσε να προετοιμάζεται τώρα για τον τελικό με την Μπόκα Τζούνιορς στις αρχές του επόμενου μήνα, καθώς επιδιώκει τον πρώτο θρίαμβο στην 63χρονη ιστορία της διοργάνωσης.

Και ο Αντρέ είχε μεγάλη επιρροή σε αυτή την πορεία. Ο αμυντικός μέσος έχει παίξει 90 λεπτά σε 11 από τα 12 παιχνίδια - το άλλο τον είδε να κάνει μια εμφάνιση 28 λεπτών από τον πάγκο σε ένα από τα πρώτα παιχνίδια του ομίλου - και σκόραρε στη νίκη του πρώτου αγώνα των προημιτελικών επί της Ολίμπια τον Αύγουστο, πριν πρωταγωνιστήσει στη νίκη με 2-1 στην Ιντερνασιονάλ την περασμένη εβδομάδα, η οποία απέφερε συνολικό θρίαμβο 4-3 και μόλις τη δεύτερη παρουσία της Φλουμινένσε στον τελικό.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι «κόκκινοι» -που παρακολουθούν τον Αντρέ εδώ και τουλάχιστον 18 μήνες- έβαλαν σκάουτ να παρακολουθήσουν τον παίκτη να εντυπωσιάζει καθώς η Φλουμινένσε σκόραρε δύο φορές στα τελευταία εννέα λεπτά για να προκριθεί. Πέρα από κάθε αμφιβολία, όμως, είναι ότι η Λίβερπουλ δεν έχει χάσει το ενδιαφέρον της για τον παίκτη, η φόρμα του οποίου τον έχει κάνει να κερδίσει μια κλήση στην ομάδα της Εθνικής Βραζιλίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου αυτής της εβδομάδας εναντίον της Βενεζουέλας και της Ουρουγουάης, αφού έκανε το ντεμπούτο του στην Εθνική Ανδρών από τον πάγκο σε ένα φιλικό με τη Σενεγάλη στη Λισαβόνα τον Ιούνιο.

Ο Αντρέ συνέχισε να αγωνίζεται τακτικά στο εγχώριο πρωτάθλημα της Βραζιλίας, αν και τις τελευταίες εβδομάδες ξεκουράστηκε σε περιστασιακά παιχνίδια, καθώς το Copa Libertadores λογικά έχει προτεραιότητα.

Και με το Brasileiro να διαρκεί από τον Απρίλιο μέχρι τον Δεκέμβριο, υπάρχει το παράθυρο ευκαιρίας για τη Λίβερπουλ να αναζωπυρώσει την προσπάθειά της για τον παίκτη, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί ο πρόεδρος της Φλουμινένσε, Μάριο Μπιτενκούρ, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, όταν εξηγούσε γιατί η αρχική διερεύνηση των «κόκκινων» είχε απορριφθεί.

«Ο διευθύνων σύμβουλος της Λίβερπουλ επικοινώνησε απευθείας μαζί μου», δήλωσε. «Και του απάντησα: "Φίλε μου, δεν πουλάω παίκτη τώρα και δεν παραδίδω τώρα. Αν θέλεις να αγοράσεις τώρα για να πάρεις τον Ιανουάριο, μπορούμε να αρχίσουμε να μιλάμε, ή αν θέλεις να περιμένεις μέχρι τον Δεκέμβριο και μιλάμε τον Δεκέμβριο".

Λέγοντας το από πρώτο χέρι, δεν λάβαμε πρόταση για εκείνον, μόνο διερευνητικές κινήσεις για τον Αντρέ. Επιλέξαμε να μην τον πουλήσουμε γιατί πιστεύαμε ότι θα φτάναμε στον τελικό του Λιμπερταδόρες. Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε με αθλητικά κριτήρια».