Μπάγερν: Δεν ξανά παίρνει τον Μπόατενγκ

Η Μπάγερν Μονάχου επέλεξε να μην υπογράψει ξανά τον Ζερόμ Μπόατενγκ.

Μπάγερν: Δεν ξανά παίρνει τον Μπόατενγκ

Η Μπάγερν Μονάχου δεν θα ανανεώσει τον Ζερόμ Μπόατενγκ μετά το πέρασμα του αμυντικού από την πρώτη ομάδα, όπως επιβεβαίωσε ο σύλλογος.

Ο 35χρονος, ο οποίος πέρασε μια δεκαετία στην Μπάγερν πριν από την αποχώρησή του το 2021, κλήθηκε να προπονηθεί με τον σύλλογο, αφού ο τραυματισμός του Ματάις Ντε Λιχτ και οι αμφιβολίες για τη φυσική κατάσταση των Νταγιό Ουπαμεκανό και Μιν-Τζάε Κιμ την είχαν αφήσει χωρίς επιλογές για το κέντρο της άμυνας.

Οι Ουπαμεκάνο και Κιμ επέστρεψαν στην πρώτη ομάδα, ενώ ο Ντε Λιχτ προχωράει στην αποθεραπεία του και η Μπάγερν επέλεξε στη συνέχεια να μην φέρει πίσω τον Μπόατενγκ, ο οποίος είναι ελεύθερος από τότε που έφυγε από τη Λιόν το καλοκαίρι.

Η ανακοίνωση της Μπάγερν αναφέρει: «Η κατάσταση με το προσωπικό στο κέντρο της άμυνας έχει χαλαρώσει.

Υπό το πρίσμα όλων των πτυχών, η Μπάγερν αποφάσισε τώρα να μην υπογράψει τον Μπόατενγκ. Ταυτόχρονα, ως διακεκριμένος πρώην παίκτης, του έχει προσφερθεί η ευκαιρία να συνεχίσει να διατηρεί τη φυσική του κατάσταση στον σύλλογο. Ο Μπόατενγκ έχει παρουσιαστεί σε καλή φυσική κατάσταση».

Ο μέσος Γκορέτζκα και ο δεξιός αμυντικός Μαζράουι αναγκάστηκαν να παίξουν ως κεντρικοί αμυντικοί στο DFB Pokal εναντίον της Πρέουσεν Μάνστερ της τρίτης κατηγορίας ελλείψει ενός βασικού κεντρικού αμυντικού. Ο Ντε Λιχτ και ο Κιμ επέστρεψαν έκτοτε και έπαιξαν και οι δύο 90 λεπτά στα δύο τελευταία παιχνίδια της Μπάγερν με την Λειψία και την Κοπεγχάγη.

Ο Μπόατενγκ είχε καταδικαστεί για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης στην πρώην φίλη του το 2021, αλλά δικαστήριο ακύρωσε τον Σεπτέμβριο την ετυμηγορία και διέταξε νέα δίκη. Ο ίδιος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.