Άρσεναλ: Έτοιμος για την Σίτι ο Σάκα

Ο Μπουκάγιο Σάκα της Άρσεναλ είναι διαθέσιμος να αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ Σίτι αυτό το Σαββατοκύριακο.

Άρσεναλ: Έτοιμος για την Σίτι ο Σάκα

Ο προπονητής της Άρσεναλ, Μίκελ Αρτέτα, δήλωσε ότι ο Μπουκάγιο Σάκα είναι «σε θέση να αγωνιστεί» για την αναμέτρηση με την Μάντσεστερ Σίτι την Κυριακή (8/10).

Ο Σάκα αποχώρησε κουτσαίνοντας στη μεσοβδόμαδη ήττα της Άρσεναλ στο Champions League από τη Λανς την Τρίτη, με τον Αρτέτα να παραδέχεται ότι δεν γνώριζε σε εκείνο το σημείο την έκταση του τραυματισμού.

Ο διεθνής εξτρέμ - ο οποίος συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Αγγλίας του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ την Πέμπτη - είχε αποχωρήσει και στη νίκη της Άρσεναλ επί της Μπόρνμουθ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Αλλά ο Αρτέτα δήλωσε την Παρασκευή για τον Σάκα: «Είναι σε θέση να αγωνιστεί. Έπρεπε να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο. Ας δούμε πώς θα αναρρώσει».

Για τον Τόμας Παρτέι, ο οποίος επέστρεψε ως αχρησιμοποίητος αλλαγή κόντρα στη Λανς: «Είναι μπροστά από το πρόγραμμα. Θα είναι στην ενδεκάδα».

Η αντικατάσταση του Σάκα κατά τη διάρκεια της ήττας από τη Λανς ήταν η τρίτη φορά φέτος που αποσύρεται από τον αγωνιστικό χώρο λόγω τραυματισμού.

Ο 22χρονος είχε αποχωρήσει κουτσαίνοντας στα τελευταία στάδια της νίκης της ομάδας του με 4-0 επί της Μπόρνμουθ το Σάββατο, αφού είχε υποστεί παρόμοιο χτύπημα με αυτό που είχε υποστεί απέναντι στην Τότεναμ έξι ημέρες νωρίτερα, αλλά ξεκίνησε στο παιχνίδι της Τρίτης στη Γαλλία.

Ερωτηθείς αν χρειάστηκε να πείσει τον Σάκα να παίξει εν μέσω ενός εξαντλητικού προγράμματος μετά την ήττα από τη Λανς, ο Αρτέτα είπε: «Όχι, ανυπομονούσε πραγματικά να παίξει όπως κάθε παίκτης. Ήταν μια μεγάλη βραδιά για το Champions League».

Σχετικά με το αν μετάνιωσε για την επιλογή του Σάκα, ο προπονητής της Άρσεναλ συνέχισε: «Όχι. ήταν ένα χτύπημα που είχε τις προάλλες και ήταν απολύτως καλά. ήταν μια ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει τέτοιου είδους τραυματισμό. Ας δούμε ποια είναι η έκταση του.

Οι τελευταίοι (τραυματισμοί του Σάκα) ήταν περισσότερο χτυπήματα παρά οτιδήποτε άλλο. Δεν έχει χάσει πραγματικά παιχνίδια. Του δώσαμε ένα διάλειμμα απέναντι στην Μπρέντφορντ την περασμένη εβδομάδα».