Γιούργκεν Κλοπ: Θέλει επανάληψη του ματς με την Τότεναμ

Ο Γιούργκεν Κλοπ δήλωσε ότι ο αγώνας της Λίβερπουλ με την Τότεναμ πρέπει να παιχτεί ξανά μετά το λάθος του VAR.

Γιούργκεν Κλοπ: Θέλει επανάληψη του ματς με την Τότεναμ

Ο Γιούργκεν Κλοπ πιστεύει ότι ο αγώνας της Λίβερπουλ με την Τότεναμ θα πρέπει να επαναληφθεί λόγω της αμφιλεγόμενης απόφασης να ακυρωθεί το γκολ του Λουίς Ντίας ως οφσάιντ.

Ο Ντίας είδε το γκολ του να ακυρώνεται λανθασμένα ως οφσάιντ με τους Ντάρεν Ίνγκλαντ και Νταν Κουκ, τον VAR και τον βοηθό VAR, να μην μπορούν να ακυρώσουν την απόφαση εντός του γηπέδου, σε αυτό που η PGMOL αργότερα αποκάλεσε «σημαντικό ανθρώπινο λάθος».

Ο Ίνγκλαντ ενημέρωσε τον διαιτητή Σάιμον Χούπερ ότι ο έλεγχος είχε ολοκληρωθεί, έχοντας την εντύπωση ότι επιβεβαίωνε μια απόφαση γκολ και όχι οφσάιντ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί το καθαρό γκολ του Ντίας.

Η PGMOL, ο οργανισμός που είναι υπεύθυνος για τους διαιτητές στο αγγλικό ποδόσφαιρο, έδωσε στη δημοσιότητα το ηχητικό ντοκουμέντο της απόφασης την Τρίτη. Η Λίβερπουλ το είχε λάβει πριν γίνει προσβάσιμο στο κοινό.

Ο Κλοπ, πάντως, πιστεύει ότι το παιχνίδι πρέπει να ξαναγίνει.

Ο ίδιος δήλωσε: «Το λέω αυτό όχι ως προπονητής της Λίβερπουλ, αλλά ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου - πιστεύω ότι το μόνο αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι ένας επαναληπτικός αγώνας. Πιθανότατα δεν θα συμβεί. Νομίζω ότι είναι τόσο πρωτοφανές.

Από όσο θυμάμαι, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ, γι' αυτό πιστεύω ότι πρέπει να γίνει επαναληπτικός αγώνας.

Δεν είμαι θυμωμένος με κανέναν από αυτούς, καθόλου. Δεν πρέπει να τα βάλουμε με αυτούς. Έκαναν ένα λάθος και είμαι σίγουρος ότι ένιωσαν απαίσια εκείνο το βράδυ. Δεν το έκαναν επίτηδες και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό».

Προς το παρόν, δεν έχει υποβληθεί επίσημο αίτημα από τη Λίβερπουλ στην Premier League για επανάληψη του αγώνα.

Η Λίβερπουλ είχε προηγουμένως εκφράσει την πρόθεσή της να «διερευνήσει το φάσμα των διαθέσιμων επιλογών» μετά τα όσα έλαβαν χώρα στο γήπεδο της Τότεναμ το περασμένο Σάββατο.

Εν τω μεταξύ, ο Ίνγκλαντ και ο Κουκ δεν θα βρίσκονται στη λίστα των αξιωματούχων που θα οριστούν για την όγδοη αγωνιστική της Premier League, η οποία είναι προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σάββατο και την Κυριακή. Ο Άντριαν Χολμς, ο βοηθός διαιτητή που σήκωσε τη σημαία οφσάιντ κατά τη διάρκεια του επεισοδίου με το γκολ του Ντίας, έχει οριστεί στο πρωτάθλημα για τις αναμετρήσεις του Σαββατοκύριακου.

Επιπλέον, ο Ίνγκλαντ απομακρύνθηκε από τη διαιτησία για τους αγώνες της αγγλικής Football League μεσοβδόμαδα. Αρχικά είχε οριστεί να επιβλέψει τον αγώνα της Λέστερ με την Πρέστον Νορθ Εντ απόψε (4/10), αλλά τη θέση του θα πάρει πλέον ο Τομ Μπράμαλ.