Γκουαρντιόλα για τη διαιτησία στο Τότεναμ-Λίβερπουλ: «Και το Όσκαρ πάει στον...»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα κάλεσε τους διαιτητές να «κάνουν ένα βήμα πίσω, να είναι πιο ταπεινοί» μετά τις έντονες αντιδράσεις για τη διαιτησία στο Τότεναμ-Λίβερπουλ«Καταλαβαίνω απόλυτα την αναστάτωση της Λίβερπουλ», προσέθεσε ο Ισπανός τεχνικός. 

Γκουαρντιόλα για τη διαιτησία στο Τότεναμ-Λίβερπουλ: «Και το Όσκαρ πάει στον...»

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, πιστεύει ότι οι διαιτητές και οι βοηθοί διαιτητές βίντεο θα πρέπει να «κάνουν ένα βήμα πίσω» και να «είναι πιο ταπεινοί» μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τα λάθη του VAR στο Τότεναμ-Λίβερπουλ.

Ο VAR Ντάρεν Ίνγκλαντ και ο βοηθός VAR Νταν Κουκ τέθηκαν εκτός αποστολής για τους αγώνες του Σαββατοκύριακου μετά από αυτό που ο οργανισμός διαιτητών PGMOL χαρακτήρισε «σημαντικό ανθρώπινο λάθος», ενώ η Λίβερπουλ ζήτησε να λάβει τον ήχο της συνδιαλλαγής από τον διαιτητή Σάιμον Χούπερ και όσους βρίσκονταν στην αίθουσα VAR στο Stockley Park.

Το αίτημα αυτό έγινε δεκτό και η ηχογράφηση δημοσιοποιήθηκε.

Ερωτηθείς για το περιστατικό ενόψει του εκτός έδρας αγώνα της Σίτι στο UEFA Champions League με την Λειψία την Τετάρτη (4/10), ο Γκουαρντιόλα άφησε να εννοηθεί ότι η προσοχή του αγώνα είχε απομακρυνθεί πολύ από τους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο.

Ο ίδιος δήλωσε: «Θα πρέπει να βρουν (έναν τρόπο) ώστε τον κύριο ρόλο να παίζουν οι παίκτες και το ίδιο το παιχνίδι, σε όλες τις χώρες και όχι μόνο εδώ.

Οι διαιτητές και το VAR είναι οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι. "Και το Όσκαρ πηγαίνει στον..."

Πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω. Είναι οι παίκτες, και μερικές φορές υπάρχουν παιχνίδια όπου μερικές φορές απλά όντας πιο ταπεινοί και κάνοντας αυτό που πρέπει να κάνουν, θα τα καταφέρουν καλύτερα. Θα το κάνουν καλύτερα».

Ο Γκουαρντιόλα δήλωσε ότι αισθάνεται ότι το VAR έχει επηρεάσει την υπευθυνότητα των διαιτητών και συμπάσχει με τη Λίβερπουλ.

Πρόσθεσε: «Άλλαξε τη δουλειά των διαιτητών, επειδή τώρα δεν παίρνουν οι ίδιοι τις αποφάσεις, οι σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται από το VAR. Αλλά τότε, αν το VAR κάνει ένα λάθος, έχεις πρόβλημα.

Καταλαβαίνω απόλυτα πόσο αναστατωμένη πρέπει να είναι η Λίβερπουλ σε αυτή την περίπτωση. Τα αφεντικά των διαιτητών θα αποφασίσουν τι πρέπει να κάνουμε και εμείς θα τους ακολουθήσουμε».