Τσέλσι: Σοβαρό πλήγμα με Τσίλγουελ

Ο αμυντικός της Τσέλσι Μπεν Τσίλγουελ θα μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός με τραυματισμό στον προσαγωγό.

Τσέλσι: Σοβαρό πλήγμα με Τσίλγουελ

Ο αμυντικός της Τσέλσι και της Εθνικής Αγγλίας, Μπεν Τσίλγουελ αναμένεται να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για μήνες αντί για εβδομάδες λόγω τραυματισμού στον προσαγωγό.

Ο 26χρονος υπέστη τον τραυματισμό στα τελευταία στάδια της νίκης της Τσέλσι στο Carabao Cup επί της Μπράιτον την περασμένη Τετάρτη.

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο παραδέχθηκε ότι ο τραυματισμός «δεν φαίνεται καλός» και παρόλο που η ίδια η Τσέλσι δεν έχει θέσει ακριβές χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση, υπάρχει φόβος ότι θα μείνει εκτός για αρκετό καιρό.

«Νομίζω ότι είναι άσχημα νέα», είχε δηλώσει ο Ποτσετίνο την Παρασκευή. «Ο γιατρός μου είπε ότι δεν είναι κάτι καλό, αλλά πρέπει να εκτιμήσουμε τις επόμενες ημέρες και θα δούμε το διάστημα που θα μείνει εκτός.

Αλλά δεν φαίνεται καλό. Ήταν (ο τραυματισμός) στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Ναι, είμαστε πραγματικά λυπημένοι για τα νέα».

Ο Τσίλγουελ τραυματίστηκε στον ίδιο προσαγωγό τον περασμένο Νοέμβριο με αποτέλεσμα να χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ. Σε εκείνη την περίπτωση έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης για τρεις μήνες πριν επιστρέψει τον Φεβρουάριο.

Η Αγγλία έχει δύο διεθνείς διακοπές μέχρι την αλλαγή του χρόνου με τον αμυντικό των «μπλε» να είναι πολύ πιθανό να λείψει και για τις δύο.

Ο Λέβι Κόλγουθιλ χρησιμοποιήθηκε στην αριστερή πλευρά της άμυνας της Τσέλσι κατά την απουσία του Τσίλγουελ, αν και σε ένα σύστημα με ρευστότητα, με τον Μικάιλο Μούντρικ να χρησιμοποιείται επίσης σε αυτή την πλευρά.

Ο Ποτσετίνο είναι ευλογημένος με πολλές επιλογές στο ρόστερ, ωστόσο, με τους Μαρκ Κουκουρέγια και Ίαν Μάατσεν να είναι επίσης στη διάθεσή του στην ομάδα του.

Η Τσέλσι έχει υποστεί αρκετούς τραυματισμούς στις πρώτες εβδομάδες της σεζόν 2023-24, με τους Ρις Τζέιμς, Ουέσλεϊ Φοφανά και Κρίστοφερ Ενκουνκού να λείπουν.

Ο Μπνουά Μπαντιασίλ, ο Τρέβοχ Τσάλομπα και ο Κάρνεϊ Τσουκγουεμέκα έχουν επίσης μείνει εκτός, αλλά πλησιάζουν προς την επιστροφή τους.

Η Τσέλσι θα αγωνιστεί το Σάββατο εκτός έδρας στην έδρα της Μπέρνλι.