Μουρίνιο: «Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα. Μόνο ο πρόεδρος μπορεί να με κάνει να φύγω»

Ο Ζοσέ Μουρίνιο αναφέρθηκε στο μέλλον του στον πάγκο της Ρόμα, μετά το κακό ξεκίνημα των «τζιαλορόσι» στο φετινό πρωτάθλημα.

Μουρίνιο: «Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα. Μόνο ο πρόεδρος μπορεί να με κάνει να φύγω»

Μόλις μία νίκη μετράει η Ρόμα στις πρώτες έξι αναμετρήσεις της τη φετινή αγωνιστική περίοδο στο Καμπιονάτο. Στο «στρατόπεδο» των «τζιαλορόσι» επικρατεί προβληματισμός για την πορεία της ομάδας και ενόψει του αυριανού (1/10) αγώνα με την Φροζινόνε για την 7η αγωνιστική ο προπονητής Ζοσέ Μουρίνιο, επεσήμανε:

«Πρέπει να έχουμε το θάρρος να μπούμε στο γήπεδο και να αποδεχτούμε οποιαδήποτε αντίδραση των φιλάθλων μας, είτε αυτή είναι μας μας στηρίξουνε, είτε να διαμαρτυρηθούν. Πρέπει να τους σεβαστούμε και να δώσουμε τα πάντα για να νικήσουμε μία ομάδα που είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Αναμφίβολα θα είναι δύσκολο.

Δεν μπορώ να απαντήσω σε μια υποθετική ερώτηση, αν θα ανανέωνα το συμβόλαιο με τη Ρόμα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αν κάποιος έλεγε ότι θα φύγω πριν από τρεις μήνες, θα τον λέγανε τρελό. Στη Βουδαπέστη, είπα στους παίκτες ότι θα παραμείνω. Μετά το παιχνίδι με την Σπέτσια το είπα και στους οπαδούς μας. Δύο-τρεις μέρες μετά το είπα και στη διοίκηση.

Το καλοκαίρι είχα στα χέρια μου την πιο τρελή πρόταση που είχε ποτέ προπονητής, αλλά την απέρριψα γιατί είχα δώσει τον λόγο μου. Τώρα φαίνεται σαν εγώ να είμαι το πρόβλημα. Δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό διότι δεν είναι αλήθεια. Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα.

Στο ποδόσφαιρο και στη ζωή δεν μπορείς να πεις ότι ένα άτομο μόνο του είναι αυτό που ευθύνεται. Έχω δώσει τον λόγο μου, για αυτό και μέχρι τον Ιούνιο του 2024 θα είμαι εδώ. Μόνο ο πρόεδρος μπορεί να με κάνει να φύγω νωρίτερα. Δεν φοβάμαι να μπω στο γήπεδο και να ακούσω αποδοκιμασίες, αν θέλουν να με βρουν, ξέρουν πού μένω. Δεν φοβάμαι, ούτε μου λείπει αυτοπεποίθηση. Θα είμαι στο γήπεδο αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Το μόνο που μας νοιάζει είναι να νικήσουμε, αυτό χρειάζεται η ομάδα».