Mπαρτσελόνα - Σεβίλλη 1-0: Ο ...Σέρχιο Ράμος επανέφερε στις νίκες και την κορυφή τους Καταλανούς!

Ένα αυτογκόλ του Σέρχιο Ράμος έλυσε το «γόρδιο δεσμό» του γκολ για την Μπαρτσελόνα επιτρέποντας της να επιστρέψει στις επιτυχίες (1-0) και στην κορυφή της βαθμολογίας

Mπαρτσελόνα - Σεβίλλη 1-0: Ο ...Σέρχιο Ράμος επανέφερε στις νίκες και την κορυφή τους Καταλανούς!

Στις νίκες (μετά την ισοπαλία στη Μαγιόρκα, που τερμάτισε το σερί των πέντε διαδοχικών) επέστρεψε - όπως και στην κορυφή της βαθμολογίας - η Μπαρτσελόνα αλλά τα χρωστάει στον πιο... μισητό, για το κοινό της, αγωνιζόμενο στο τερέν του Μονζουίκ, στο εναρκτήριο ματς της 8ης αγωνιστικής της La Liga κόντρα στην Σεβίλλη!

Τον Σέρχιο Ράμος.

Το αυτογκόλ του Ισπανού στόπερ (στη 2η μόλις παρουσία του στο βασικό σχήμα...) που ήταν «κόκκινο πανί» για τους φίλους των Καταλανών, λόγω της προϋπηρεσίας του στην Ρεάλ Μαδρίτης, λύτρωσε τους Καταλανούς που δεν αντιμετώπισαν και λίγα προβλήματα μέχρι να διατηρήσουν την παράδοση που τους θέλει αήττητους από το 2015 από τους Ανδαλουσιάνους (ανεξαρτήτως τόπου διεξαγωγής του αγώνα) και εντός έδρας εδώ και 20 χρόνια!

Με τους Πέδρι και Ντε Γιονγκ τραυματίες ο Τσάβι είδε την έμπνευση του να βάλει τον Ραφίνια εσωτερικό μέσο στην τριάδα των χαφ (Γκάβι, Γκουντογκάν οι άλλοι δύο...) να καταλήγει στα σκουπίδια στο 35' αφού κι ο (δραστήριος) Βραζιλιάνος τραυματίστηκε κι αποχώρησε.

Μέχρι τότε ο Ζοάο Κανσέλο είχε δώσει στον συμπατριώτη του Ζοάο Φέλιξ την ευκαιρία να πρηστεί σκόρερ αλλά εκείνος τράνταξε το δοκάρι από το ύψιστης μικρής περιοχής (22')

Το ημίχρονο βγήκε 0-0 αφού ο Γκάβι στη γραμμή απέτρεψε το γκολ σε προσπάθεια του κάμπος (30'), ενώ κι ο Φερμίν σε τετ α τετ πλάσαρε αδύναμα.

Η Μπάρτσα πίεσε περισσότερο στην επανάληψη αλλά αν δεν ήταν ο Ράμος που κράτησε εντός παιχνιδιού τον Γιαμάλ και παρενεβλήθη στην σέντρα του στο 76ο λεπτό μπορεί και να μην έφτανε στο τρίποντο...

Το προφίλ της 8ης αγωνιστικής

Παρασκευή 29/9

Μπαρτσελόνα-Σεβίλλη 1-0
(76' αυτ. Σέρχιο Ράμος)


Σάββατο (30/9)

Χετάφε-Βιγιαρεάλ (15:00)

Ράγιο Βαγιεκάνο-Μαγιόρκα (17:15)

Ζιρόνα-Ρεάλ Μαδρίτης (19:30)

Σοσιεδάδ-Μπιλμπάο (22:00)

Kυριακή (1/10)

Aλμερία-Γρανάδα (15:00)

Αλαβές-Οσασούνα (17:15)

Ατλέτικο-Κάντιθ (22:00)

Μπέτις-Βαλένθια (22:00)

Λας Πάλμας-Βαλένθια (22:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ