Λίβερπουλ: H ιδιοκτήτρια FSG πούλησε μειοψηφικό πακέτο σε επενδυτικό γκρουπ από τις ΗΠΑ

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Λίβερπουλ, Fenway Sports Group (FSG), πούλησε ένα μικρό μερίδιο του συλλόγου στην αμερικανική εταιρεία αθλητικών επενδύσεων Dynasty Equity. Αυτό ωστόσο δεν θα αλλάξει κάτι στα μεταγραφικά της ομάδας. 

Λίβερπουλ: H ιδιοκτήτρια FSG πούλησε μειοψηφικό πακέτο σε επενδυτικό γκρουπ από τις ΗΠΑ

Η αξία της συμφωνίας κυμαίνεται μεταξύ 100 εκατ. και 200 εκατ. δολαρίων (164 εκατ. λίρες). Με βάση την αποτίμηση της Λίβερπουλ από το Forbes στα 5,3 δισ. δολάρια (4,3 δισ. λίρες), αυτό αντιπροσωπεύει μια επένδυση μειοψηφίας μεταξύ 1,9% και 3,8%.

Η εισροή μετρητών θα χρησιμοποιηθεί από την FSG για να μειώσει σημαντικά το τραπεζικό χρέος και να καλύψει το κόστος έργων όπως η ανάπλαση της εξέδρας Anfield Road και η επαναγορά του προπονητηρίου Melwood για την γυναικεία ομάδα του συλλόγου.

Δεν θα οδηγήσει σε σημαντικά ενισχυμένο μεταγραφικό ταμείο για τον προπονητή Γιούργκεν Κλοπ.

Υψηλόβαθμα στελέχη της FSG επιμένουν ότι πρόκειται για την διαχείριση της οικονομικής υγείας του συλλόγου και βάζει τέλος στη μακρά αναζήτηση νέων επενδύσεων. Είναι κατηγορηματικοί ότι αυτό δεν αποτελεί σκαλοπάτι προς την πώληση του συλλόγου.

«Η μακροπρόθεσμη δέσμευσή μας στη Λίβερπουλ παραμένει τόσο ισχυρή όσο ποτέ», δήλωσε ο πρόεδρος της FSG, Μάικ Γκόρντον.

«Πάντα λέγαμε ότι αν υπάρχει ένας επενδυτικός εταίρος που είναι κατάλληλος για την Λίβερπουλ, τότε θα επιδιώξουμε την ευκαιρία να βοηθήσουμε να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη οικονομική ανθεκτικότητα και η μελλοντική ανάπτυξη του συλλόγου.

«Ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε τη μακροχρόνια σχέση με τη Dynasty για να ενισχύσουμε περαιτέρω την οικονομική θέση του συλλόγου και να στηρίξουμε τις φιλοδοξίες μας για συνεχή επιτυχία εντός και εκτός γηπέδου».

Η Dynasty Equity με έδρα τη Νέα Υόρκη ιδρύθηκε πέρυσι και αυτή είναι η πρώτη τους επένδυση.

«Είναι τιμή μας να συνεργαζόμαστε με την FSG και να στηρίζουμε την αξιοσημείωτη κληρονομιά της Λίβερπουλ σε μια στρατηγική συνεργασία που βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και τις βαθιές σχέσεις μεταξύ των αντίστοιχων ομάδων μας», δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Dynasty πρόσθεσε: «Η Λίβερπουλ είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους στον κόσμο με παθιασμένους οπαδούς και σημαντική παγκόσμια εμβέλεια. Η Dynasty έχει το προνόμιο να στηρίξει τον σύλλογο και να συνεργαστεί με την FSG για την υλοποίηση των τεράστιων ευκαιριών ανάπτυξης που βρίσκονται μπροστά μας».