Δεν χάνει ποτέ ο Πάουλο Μπέντο

Ο Πάουλο Μπέντο παραμένει αήττητος ως προπονητής της Νότιας Κορέας μετά την χθεσινή ισοπαλία (2-2) με τον Παναμά, δημιουργώντας περαιτέρω αισιοδοξία ενόψει του Ασιατικού Κυπέλλου τον Ιανουάριο.

Δεν χάνει ποτέ ο Πάουλο Μπέντο

Όμως ο Πορτογάλος, πρώην προπονητής του Ολυμπιακού δηλώνει ότι εξακολουθεί να εργάζεται, προκειμένου να καταλήξει στην βάση της ομάδας.

Ο Μπέντο ανέλαβε τον Αύγουστο, αντικαθιστώντας τον Σιν Τάε Γιονγκ, μετά από άλλη μία πρόωρη έξοδο από το Μουντάλ για τους Κορεάτες, χάνοντας από τη Σουηδία και το Μεξικό στα δύο πρώτα παιχνίδια του ομίλου στη Ρωσία πριν από την εκπληκτική νίκη με σκορ 2-0 απέναντι στη Γερμανία.

Ο Πορτογάλος είχε πανηγυρίσει νίκες εναντίον της Κόστα Ρίκα και της Ουρουγουάης, καθώς και ισοπαλία με τη Χιλή.

«Δεν έχουμε πολύ χρόνο μέχρι το Asian Cup, γι 'αυτό είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε την βάση αυτής της ομάδας», ανέφερε. «Έχουμε ακόμα τους αγώνες που έμειναν το Νοέμβριο, οπότε θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα παιχνίδια για τον σκοπό μας», πρόσθεσε.

Ενώ ο Μπέντο εξακολουθεί να ψάχνει για τους καλύτερους ένδεκα, ένας παίκτης που δεν θα μπορέσει να καλέσει είναι ο επιθετικός της Τότεναμ, Σον Χεούνγκ Μιν, ο οποίος δεν είναι διαθέσιμος μέχρι το παιχνίδι της Νότιας Κορέας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η αγγλική ομάδα, συμφώνησε να απελευθερώσει τον παίκτη για το τουρνουά ποδοσφαίρου του 2018 Ασιατικών Αγώνων το καλοκαίρι, που κέρδισαν οι Κορεάτες, υπό την προϋπόθεση ότι θα χάσει τα φιλικά του Νοεμβρίου και τους δύο πρώτους αγώνες του Ασιατικού Κυπέλλου.

Ο Σον είπε ότι θα ήθελε να επιστρέψει στην καλύτερη κατάσταση για την Τότεναμ μετά από μια ταραχώδη σεζόν το 2018 και να είναι στην κορυφαία φόρμα του όταν φτάσει στην εθνική ομάδα τον Ιανουάριο.

«Πρώτα πρέπει να ανακάμψω καλά και να παραμείνω σε φόρμα με τη ομάδα μου», είπε. «Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσω να κάνω το καλύτερο όταν επιστρέψω για την εθνική ομάδα».

Η Νότια Κορέα, η οποία έφτασε στον τελικό του τελευταίου Ασιατικού κυπέλλου στην Αυστραλία το 2015, είναι στον ίδιο όμιλο με την Κίνα, το Κιργιστάν και τις Φιλιππίνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ