Λίβερπουλ: Το νέο σύστημα δουλεύει, αλλά χάνει τον Ρόμπερτσον (pic)

Μπορεί το λεγόμενο «3-box-3» με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ στα χαφ να δουλεύει περίφημα για την Λίβερπουλ, όμως για να συμβεί αυτό «θυσιάζεται» ο Άντι Ρόμπερτσον.

Λίβερπουλ: Το νέο σύστημα δουλεύει, αλλά χάνει τον Ρόμπερτσον (pic)

Η Λίβερπουλ στο φινάλε της περασμένης σεζόν κατέφυγε σε μια νέα διάταξη, το λεγόμενο «3-box-3» με τρεις αμυντικούς, δύο αμυντικούς μέσους και δύο επιθετικούς μέσους να σχηματίζουν ένα κουτί στα χαφ και τρεις κυνηγούς.

Με τον Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ να αναλαμβάνει τον ρόλο του ανεστραμμένου Νο 6, ο Άντι Ρόμπερτσον έχει αναλάβει περισσότερες αμυντικές ευθύνες για να σχηματίσει μια τριάδα πίσω, τοποθετημένος δίπλα στους δύο κεντρικούς αμυντικούς.

Στα 15 παιχνίδια που έχει παίξει με το νέο σύστημα της Λίβερπουλ, ο Ρόμπερτσον έχει δημιουργήσει επτά ευκαιρίες από το ανοιχτό παιχνίδι, με ποσοστό 0,5 ανά 90'.

Πρόκειται για σημαντική πτώση από τα συνήθη στάνταρ του - ποτέ δεν έχει δημιουργήσει λιγότερες από μία ευκαιρία ανά 90' σε μια ολοκληρωμένη αγωνιστική περίοδο στην Λίβερπουλ.

Ο Κλοπ το εξήγησε με απλά λόγια την περασμένη σεζόν. «Δεν μπορούμε να έχουμε έναν αμυντικό στο κέντρο του γηπέδου και τον άλλο συνεχώς ψηλά στην αριστερή πλευρά», είχε πει.

Δείτε την εν λόγω διάταξη: