Λίνγκαρντ: Προπονείται με την Αλ Έτιφακ του Στίβεν Τζέραρντ

Ο Τζέσε Λίνγκαρντ θα προπονείται με την Αλ Έτιφακ του Στίβεν Τζέραρντ για ένα μήνα.

Λίνγκαρντ: Προπονείται με την Αλ Έτιφακ του Στίβεν Τζέραρντ

Ο Τζέσε Λίνγκαρντ θα προπονείται με την Αλ Έτιφακ του Στίβεν Τζέραρντ για ένα μήνα, όπως επιβεβαίωσε ο σύλλογος της Saudi Pro League.

Ο 30χρονος μέσος είναι ελεύθερος μετά την αποχώρησή του από την Νότιγχαμ Φόρεστ μετά την λήξη του μονοετούς συμβολαίου του στο τέλος της περιόδου 2022-23.

Το καλοκαίρι είχε προπονηθεί με την πρώην ομάδα του, την Γουέστ Χαμ, και είχε παίξει με την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες σε ένα κεκλεισμένων των θυρών φιλικό με την Ίπσουιτς τον Σεπτέμβριο. Ο Λίνγκαρντ πέτυχε εννέα γκολ και έδωσε έξι ασίστ σε 16 εμφανίσεις για την Γουέστ Χαμ κατά τη διάρκεια ενός δανεισμού του στο δεύτερο μισό της σεζόν 2020-21.

Ο Τζέραρντ διορίστηκε προπονητής της Αλ Έτιφακ τον Ιούλιο και προσέλαβε το καλοκαίρι τον διεθνή Άγγλο Τζόρνταν Χέντερσον από τη Λίβερπουλ και τον Ντεμαράϊ Γκρέϊ από την Έβερτον.

Η Αλ Έτιφακ δεν ανήκει στις τέσσερις σαουδαραβικές ομάδες που ανήκουν στο Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων (PIF) της χώρας, το οποίο πήρε τον έλεγχο του 75% των μετοχών των Αλ Αχλί, Αλ Ίτιχαντ, Αλ Χιλάλ και Αλ Νασρ αυτό το καλοκαίρι, οδηγώντας σε εισροή ταλέντων από το εξωτερικό.

Η Αλ Έτιφακ βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας μετά από πέντε νίκες στους επτά πρώτους αγώνες της.

Ο Λίνγκαρντ απέρριψε την επιστροφή στη Γουέστ Χαμ το περασμένο καλοκαίρι για να υπογράψει ένα προσοδοφόρο μονοετές συμβόλαιο με την Φόρεστ, αλλά έπαιξε μόλις 17 φορές στην Premier League - με μόλις τρεις από αυτές τις εμφανίσεις να έρχονται μετά την αλλαγή του χρόνου - και δεν κατάφερε να καταγράψει γκολ ή ασίστ για την ομάδα του Στιβ Κούπερ.

Πέρασε τρεις εβδομάδες προπονήσεων με τη Γουέστ Χαμ κατά την προετοιμασία και ο Μόγιες παραδέχθηκε ότι εντυπωσιάστηκε από την φυσική κατάσταση του μέσου.

«Είναι σε πολύ καλή κατάσταση - σε πολύ καλύτερη από ό,τι ήταν όταν πρωτοήρθε», δήλωσε ο Μόγιες στο talkSPORT. «Θέλω να του δώσω κάθε ευκαιρία για να επανέλθει σε καλή κατάσταση και να δω πώς θα τα πάει. Οπότε δεν υπάρχει πραγματική ενημέρωση γι' αυτό, απλά να πω ότι επέστρεψε και πλησιάζει πολύ περισσότερο στα επίπεδα φυσικής κατάστασης που θα ήλπιζε κανείς να είναι».