Άρσεναλ: Νέο πενταετές συμβόλαιο στον Έντεγκαρντ

Ο Μάρτιν Έντεγκαρντ υπέγραψε νέο πενταετές συμβόλαιο με την Άρσεναλ, και έγινε πλέον ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του συλλόγου.

Άρσεναλ: Νέο πενταετές συμβόλαιο στον Έντεγκαρντ

Ο Μάρτιν Έντεγκααρντ δέσμευσε το μέλλον του στην Άρσεναλ υπογράφοντας νέο πενταετές συμβόλαιο.

Ο Νορβηγός διεθνής βρισκόταν στους τελευταίους 24 μήνες της προηγούμενης συμφωνίας του, αλλά έβαλε το στυλό στα χαρτιά την 1η Σεπτεμβρίου και πλέον είναι «κανονιέρης» μέχρι το καλοκαίρι του 2028. Δεν υπάρχει οψιόν.

Ο Έντεγκααρντ γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της Άρσεναλ έπειτα από μια ομαλή και σχετικά σύντομη διαδικασία, όπου οι συζητήσεις ξεκίνησαν τον Μάιο και κατέληξαν στο αποτέλεσμα που επιθυμούσαν όλες οι πλευρές.

Ο 24χρονος μεσοπειθετικός είχε αρχίσει να προκαλεί ενδιαφέρον από αρκετούς ευρωπαϊκούς συλλόγους - ωστόσο δεν έγιναν συζητήσεις, επειδή η μόνη εστίαση ήταν η παράταση της παραμονής του στην Άρσεναλ.

Είναι το πιο πρόσφατο βασικό μέλος της ομάδας που ανανεώνει μετά τους Γουίλιαμ Σαλίμπα, Μπουκάγιο Σάκα, Άαρον Ράμσντεϊλ και Γκαμπριέλ Μαρτινέλι, με τον διευθυντή Τζος Κρόενκε να αποτελεί κινητήριο δύναμη σε αυτή τη διαπραγμάτευση.

Έχει 25 γκολ σε 92 συμμετοχές από τότε που μετακόμισε μόνιμα στον σύλλογο του βόρειου Λονδίνου -ο Έντεγκααρντ είχε περάσει προηγουμένως ως δανεικός από το Emirates Stadium- και συμπεριλήφθηκε στην ομάδα της χρονιάς της PFA για τη σεζόν 2022-23.