Ανάρτηση Μχιταργιάν για την Αζέρικη επίθεση και τους νεκρούς Αρμένιους αμάχους του Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο Χένρικ Μχιταργιάν με ανάρτηση του καυτηρίασε την πρακτική του Aζερμπαϊτζάν που βομβάρδισε αμάχους στον αρμένικο θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ με αποτέλεσμα τον θάνατο 5 αμάχων και 80 ακόμη τραυματίες.

Ανάρτηση Μχιταργιάν για την Αζέρικη επίθεση και τους νεκρούς Αρμένιους αμάχους του Ναγκόρνο Καραμπάχ

Η απόσταση του από το Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου τα κανόνια βροντούν και ξερνούν θάνατο είναι μεγάλη αλλά ο Χέρνικ Mχιταργιάν δεν αδιαφορεί για τους ομοεθνείς τους και το ανθρωπιστικό δράμα που εκτυλίσσεται στον αρμενικό θύλακα του Αζερμπαϊτζάν.

Oι απανταχού Αρμένιοι ζουν στον απόηχο της νέας επίθεσης των Αζέρων στη διαφιλονικούμενη περιοχή με τον μεσοεπιθετικό της Ίντερ να ξεσπά επί του θέματος σε ανάρτησή του στα social media.

Την Τρίτη (19/09) μάλιστα, οι Αζέροι επιτέθηκαν για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, προκαλώντας τον θάνατο 5 αμάχων και των τραυματισμό 80 ακόμη ατόμων.

«120.000 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων 30.000 παιδιών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ δέχονται στρατιωτική επίθεση.

Το Αζερμπαϊτζάν έχει ξαναρχίσει τον πόλεμο εναντίον του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, βομβαρδίζοντας αμάχους και μη στρατιωτικές υποδομές μετά από 9 μήνες σκόπιμου αποκλεισμού, πείνας και άρνησης πρόσβασης ανθρωπιστικής βοήθειας.

Όπως είπαν οι ειδικοί - αυτό είναι Γενοκτονία.

Καλώ τους θαυμαστές μου, τον κόσμο του αθλητισμού και τους συναδέλφους των μέσων ενημέρωσης να αντιδράσουν και να βοηθήσουν στη διάδοση της φωνής για την αποκατάσταση της ειρήνης.

Τα παιδιά ΔΕΝ είναι στόχος, και όμως 1 παιδί έχει ήδη σκοτωθεί και 11 ακόμα έχουν τραυματιστεί», έγραψε ο ποδοσφαιριστής των «νερατζούρι».