Χάρβεϊ Έλιοτ: «Θέλω να συνεχίσω να μαθαίνω από τον Σαλάχ»

Ο Χάρβεϊ Έλιοτ δήλωσε ότι θέλει ο Μοχάμεντ Σαλάχ να παραμείνει στη Λίβερπουλ μέχρι να αποσυρθεί, καθώς τίποτα δεν είναι καλύτερο από το να «μαθαίνεις από τον καλύτερο».

Χάρβεϊ Έλιοτ: «Θέλω να συνεχίσω να μαθαίνω από τον Σαλάχ»

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην προετοιμασία κάθε γκολ στη νίκη με 3-1 επί της Γουλβς και χαίρει αιώνιας εκτίμησης από τους συμπαίκτες του.

Ο Χάρβεϊ Έλιοτ, ο οποίος ήλπιζε ότι θα του καταλογιζόταν το τρίτο γκολ, παρά το γεγονός ότι η τελευταία επαφή αποκρούστηκε από τον αμυντικό της Γουλβς Ούγκο Μπουένο, δήλωσε πως: «Ο Μο είναι απίστευτος, ως παίκτης και ως άνθρωπος.

Να 'ναι καλά που δεν φεύγει ποτέ, γιατί προσπαθώ να μαθαίνω από αυτόν και να το εφαρμόζω στο παιχνίδι μου. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα φύγει και θα είναι εδώ για το υπόλοιπο της καριέρας του. Το να μαθαίνω από αυτόν είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα».

Ο διεθνής Αιγύπτιος αποτέλεσε αντικείμενο μιας αποτυχημένης πρότασης ύψους 150 εκατομμυρίων λιρών από την Αλ Ιτιχάντ, ομάδα της Σαουδικής Pro League, στα τέλη του περασμένου μήνα και συνεχίζει να συνδέεται με μια μεταγραφή στην Μέση Ανατολή από δημοσιεύματα.

Ο προπονητής Γιούργκεν Κλοπ προσπάθησε να δώσει τέλος στις συζητήσεις, τουλάχιστον προς το παρόν, λέγοντας ότι «δεν ανησυχεί» για την κατάσταση ενόψει του Σαββατοκύριακου.

Επίσης, επαίνεσε τον Σαλάχ για την εμφάνισή του στις μεγάλες στιγμές, καθώς δημιούργησε τα δύο πρώτα γκολ της Λίβερπουλ στη Γουλβς και στη συνέχεια έπαιξε σημαντικό ρόλο στο τρίτο.

Ερωτηθείς αν τον εκτιμούν οι συμπαίκτες του, ο Έλιοτ πρόσθεσε: «Είναι τόσο δύσκολο να αμυνθείς εναντίον του. Έχει μάτια παντού. Το βλέπουμε κάθε εβδομάδα. Δεν έχει μόνο την ικανότητα τελειώματος που όλοι βλέπουν, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με τη δημιουργικότητά του. Μπορείς πάντα να βασίζεσαι σε αυτόν».

Ο Έλιοτ, που είναι ακόμα μόλις 20 ετών, εξήγησε πώς οι μεγαλύτεροι παίκτες της Λίβερπουλ τον βοήθησαν να προσαρμοστεί όταν πρωτοήρθε το 2019 και τώρα θέλει να ανταποδώσει τη χάρη.

«Το βάθος της ομάδας είναι πολύ καλύτερο και μεγαλύτερο τώρα και οι νεότεροι παίκτες ανεβαίνουν τώρα, όπως ο Τζάρελ (Κουάνσα) που έκανε την (πρώτη του) συμμετοχή ως βασικός και ήταν απίστευτος. Υπάρχουν παίκτες που έρχονται από παντού.

Θέλω να βοηθήσω τους παίκτες που ανεβαίνουν με τον ίδιο τρόπο που βοηθήθηκα εγώ από τους μεγαλύτερους παίκτες γύρω μου. Ξέρετε ότι με πήραν υπό την προστασία τους. Αυτό ακριβώς προσπαθώ να κάνω και με τους νεότερους. Προσπαθώ να είμαι εκεί αν χρειάζονται κάποιον να μιλήσουν και να τους βάλω στο κρεβάτι της ομάδας. Δεν είναι πάντα εύκολο να ανεβαίνεις από την ακαδημία και να μπαίνεις στην πρώτη ομάδα, αλλά θέλω να είμαι αυτός ο άνθρωπος στον οποίο μπορούν να πάνε και να μιλήσουν αν χρειαστούν κάτι».