Τουρκία: Διάψευση για Κουντς!

Η τουρκική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου υποστήριξε πως ο προπονητής της Εθνικής ομάδας των ανδρών Στέφαν Κουντς δεν απολύθηκε και απλώς κλήθηκε σε συνάντηση με τον πρόεδρο Μεχμέτ Μπουγιουκεκσί.

Τουρκία: Διάψευση για Κουντς!

Ο Στέφαν Κουντς δεν απολύθηκε, ανακοίνωσε σήμερα (18/9) η Ομοσπονδία ποδοσφαίρου της χώρας, διαψεύδοντας αναφορές ότι αποφάσισε να λύσει το συμβόλαιό του, και πρόσθεσε ότι ο Γερμανός απλώς κλήθηκε σε συνάντηση με τον πρόεδρό της αυτή την εβδομάδα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Demiroren ανέφερε χθες (17/9) ότι η Ομοσπονδία αποφάσισε να ακυρώσει το συμβόλαιο του Κουντς, το οποίο πρόκειται να λήξει μετά το τουρνουά Euro 2024, μετά την κριτική του προπονητή στους παίκτες του, έπειτα από την ήττα 4-2 από την Ιαπωνία.

Σε ανακοίνωσή της, η τουρκική Ομοσπονδία ανέφερε ότι οι αναφορές που κυκλοφορούν στα μέσα ενημέρωσης για «διαζύγιο» με τον Κουντς «δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια».

«Η τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία προσκάλεσε επίσημα τον προπονητή της εθνικής μας ομάδας Στέφαν Κουντς, του οποίου το συμβόλαιο συνεχίζεται, σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μεχμέτ Μπουγιουκεκσί στις 20 Σεπτεμβρίου, Τετάρτη», προσθέτει.

Μετά την ήττα από την Ιαπωνία και τις εκκλήσεις των οπαδών για παραίτησή του ο 60χρονος τεχνικός αντέδρασε λέγοντας ότι οι παίκτες του έπρεπε να δουλέψουν σκληρότερα και ότι δεν έπρεπε να πάρει όλη την ευθύνη.

Ο Κουντς είχε πει ότι οι παίκτες του έπρεπε να απαντήσουν στην κριτική στο γήπεδο, όχι «στις συνεντεύξεις μετά τον αγώνα» και πρόσθεσε ότι ήταν στενοχωρημένος που δεν έκαναν την καλύτερη τους απόδοση.

Ο πρώην επιθετικός της Γερμανίας, ο οποίος έπαιζε επίσης στην Μπεσίκτας, διορίστηκε προπονητής της Τουρκίας τον Σεπτέμβριο του 2021, αφού οδήγησε τη γερμανική ομάδα κάτω των 21 ετών στον ευρωπαϊκό τίτλο το 2017 και το 2021.

Η Τουρκία έχει κερδίσει 12 από τους 20 αγώνες του Κουντς, παρουσιάζοντας επίσης τρεις ισοπαλίες και πέντε ήττες.