Γκρίνγουντ: Πρώτη εμφάνιση έπειτα από 19 μήνες - «Μεγάλος ενθουσιασμός για αυτόν»

Ο Μέισον Γκρίνγουντ πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με τη Χετάφε μετά τον δανεισμό του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. «Μεγάλος ενθουσιασμός για αυτόν. Θα χρειαστεί χρόνο έπειτα από 19 μήνες απουσίας», είπε ο Μπορδαλάς.

Γκρίνγουντ: Πρώτη εμφάνιση έπειτα από 19 μήνες - «Μεγάλος ενθουσιασμός για αυτόν»

Η νίκη της Χετάφε με 3-2 επί της Οσασούνα είναι η πρώτη συμμετοχή του Μέισον Γκρίνγουντ σε ανταγωνιστικό παιχνίδι εδώ και 19 μήνες, ενώ η τελευταία του ήταν τον Ιανουάριο του 2022, στη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 1-0 επί της Γουέστ Χαμ στην Premier League.

Μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο του κυριακάτικου αγώνα της La Liga, με αρκετούς οπαδούς να χειροκροτούν κατά την είσοδό του.

Εισερχόμενος στο 77ο λεπτό συμμετείχε αργότερα στο τρίτο γκολ των γηπεδούχων με το σουτ του να οδηγεί στο κόρνερ από το οποίο σκόραρε ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς.

Ο Γκρίνγουντ εντάχθηκε στην ομάδα της La Liga με τη μορφή δανεισμού την τελευταία ημέρα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου και αφού προπονήθηκε με τους νέους του συμπαίκτες κατά τη διάρκεια της διεθνούς διακοπής, ο προπονητής Χοσέ Μπορδαλάς τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για το παιχνίδι στο Coliseum Alfonso Perez.

Ο Μπορδαλάς μίλησε για τον «ενθουσιασμό» που είχε ο σύλλογος για τη συμμετοχή του 21χρονου ενόψει του αγώνα.

«Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός για να δούμε τον Γκρίνγουντ στο γήπεδο, αλλά έχει 18 μήνες να παίξει αγωνιστικά, σταμάτησε», είπε.

«Βρίσκεται σε μια περίοδο προσαρμογής και προσαρμογής στο επίπεδο των συμπαικτών του. Πρέπει να έχουμε υπομονή, να τον προσέχουμε και η καθημερινότητα θα δείξει πότε θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί και να βοηθήσει την ομάδα».

Ο Γκρίνγουντ έγινε διαθέσιμος για μεταγραφή αφού η Γιουνάιτεντ επιβεβαίωσε στις 21 Αυγούστου ότι εγκατέλειψε το σχέδιό της να επαναφέρει τον επιθετικό στην πρώτη ομάδα.

Ήταν αντικείμενο εσωτερικής έρευνας από τη Γιουνάιτεντ από τον Φεβρουάριο, όταν η βρετανική Εισαγγελία του Στέμματος (CPS) διέκοψε την υπόθεση εναντίον του για απόπειρα βιασμού, επίθεση και εξαναγκαστικό έλεγχο. Ο ίδιος αρνήθηκε όλα τα φερόμενα ως αδικήματα.