Χουάνγκ: «Αν μου ζητηθεί παίζω και τερματοφύλακας»

Ο Χουάνγκ Ιν-Μπομ παρουσιάστηκε από τον Ερυθρό Αστέρα.

Χουάνγκ: «Αν μου ζητηθεί παίζω και τερματοφύλακας»

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, Χουάνγκ Ιν-Μπομ, βρίσκεται στο Βελιγράδι και παρουσιάστηκε από τον Ερυθρό Αστέρα.

«Είμαι λίγο νευρικός μπροστά στα media, δεν είμαι έτσι στο γήπεδο, γιατί δεν αισθάνομαι νευρικός εκεί. Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίζω στον Ερυθρό Αστέρα μπροστά σε αυτό το κοινό. Είδα μια όμορφη πόλη, ανυπομονώ να έρθει η γυναίκα μου εδώ», είπε αρχικά ο Χουάνγκ και συνέχισε:

«Είμαι σίγουρος ότι όλοι γνωρίζετε ότι το Champions League είναι ένας από τους κύριους λόγους που βρίσκομαι εδώ. Όλοι οι παίκτες θέλουν να παίξουν στο Champions League. Είμαι περισσότερο από έτοιμος να τρέξω στο γήπεδο και να δουλέψω με την ομάδα το συντομότερο δυνατό. Είμαι ενθουσιασμένος για τα παιχνίδια, ειδικά αυτό με τη Μάντσεστερ Σίτι. Πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε».

Αναφορικά με το ποσό που δαπανήθηκε για τη μεταγραφή του, είπε:

«Η πίεση είναι καλό πράγμα, είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Δεν είναι καλό όταν δεν υπάρχει πίεση. Δεν έχει σημασία αν είμαι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία του Ερυθρού Αστέρα.

Δεν αλλάζει τίποτα, πάντα αντιμετωπίζω τη δουλειά με τον ίδιο τρόπο. Θέλω να σκοράρω και να έχω πολλές ασίστ. Μπορώ να παίξω ως έξι, οκτώ και δέκα. Μπορώ να είμαι μπακ και εξτρέμ.

Αν μου πει ο προπονητής μπορώ να παίξω και τερματοφύλακας. Όλα θα πάνε καλά. Ξέρω ότι ο Ερυθρός Αστέρας είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στη Σερβία και ένας από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη. Κατέκτησε το Champions League το 1991.

Δεν μπορούν όλοι να περηφανεύονται για αυτό. Οι νέοι παίκτες πρέπει να είναι περήφανοι για το παρελθόν. Πιστεύω ότι θα έχουμε καλή ομάδα. Θα χρειαστώ λίγο χρόνο για να προσαρμοστώ στις νέες συνθήκες και το σύστημα. Πάντα προσαρμοζόμουν καλά, είτε στον Ολυμπιακό είτε στη Ρούμπιν είτε στον Καναδά.

Δεν έχω μιλήσει ακόμα με τον προπονητή, αναμένεται να τα πούμε σήμερα ή αύριο. Μου άρεσαν πολύ όσα άκουσα από τον Μάρκο Μάριν. Απ’ όσο έχω καταλάβει, θα πρέπει να συνδέω την άμυνα με την επίθεση. Είχα μια μικρή κουβέντα με τον Σον για τα ματς με τη Σίτι, αν θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα, δεν πρέπει απλά να αμυνθούμε.

Πολλοί συμπατριώτες μου ήταν και είναι στην Ευρώπη. Οι περισσότεροι ξέρουν για τον Σον και τον κολλητό μου τον Κιμ, που υπέγραψε σε μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, την Μπάγερν. Η εθνική μας βελτιώνεται όλο και περισσότερο. Μας αρέσει να εκπροσωπούμε τη χώρα μας.

Βελτιώθηκε πολύ χάρη στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι ένας θεσμός που μπορεί να συγκριθεί με το Champions League. Είχα φοβερή σχέση με τον Πάουλο Μπέντο, έπαιζα σε όλα τα ματς μαζί του. Με εμπιστεύεται, μιλάμε συχνά, είναι σαν πατέρας μου».