Σάμαρης: «Εύκολη απόφαση για μένα να έρθω στην Κοριτίμπα»

Ο Ανδρέας Σάμαρης αναφέρθηκε στην απόφασή του να συνεχίσει την καριέρα του στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας και την Κοριτίμπα.

Σάμαρης: «Εύκολη απόφαση για μένα να έρθω στην Κοριτίμπα»

Για την απόφασή του να αποχωρήσει από τα ευρωπαϊκά γήπεδα και να μετακομίσει στη Βραζιλία για να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της χώρας αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Ανδρέας Σάμαρης.

Ο Έλληνας μέσος αποχώρησε αυτό το καλοκαίρι από την Πορτογαλία και την Ρίο Άβε και έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με την Κοριτίμπα.

«Ήταν μια πολύ εύκολη απόφαση για μένα να έρθω στην Κοριτίμπα, κυρίως λόγω του πρότζεκτ που μου παρουσίασαν ο Αρτούρ Μοράες και ο Κάρλος Αμοδέο. Είμαι πλέον επικεντρωμένος στο να βοηθήσω τον σύλλογο να πάω σε άλλο επίπεδο κάτι που νιώθω πως είναι πολύ εφικτό. Η Κοριτίμπα εξαρτάται από την ίδια, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχεί κανείς για το τι κάνουν άλλες ομάδες. Για τους οπαδούς μας, μου έχουν μιλήσει οι συμπαίκτες μου, αλλά και οι άνθρωποι της διοίκησης.

Καταλαβαίνω πως είναι ταραγμένοι επειδή η ομάδα βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία, όμως ξέρω πως μπορούν να δώσουν το δικό τους σόου από τις κερκίδες. Θέλουμε να ξεκινήσουμε την αντεπίθεση μας στην αναμέτρηση με την Μπαϊα και να τους δούμε χαρούμενους», επεσήμανε σχετικά.

Κλείνοντας, ο Σάμαρης είπε: «Μπορώ να παίξω τον ρόλο του μέντορα. Στην καριέρα μου πάντα παίζω αυτό τον ρόλο. Κάποιες φορές δουλεύει και κάποιες άλλες όχι. Νιώθω με τους νέους παίκτες στην ομάδα πως θα κάνουμε τη διαφορά».