Μάικλ Έντουαρντς: Επιστρέφει στο ποδόσφαιρο ο πρώην αθλητικός διευθυντής της Λίβερπουλ

Ο πρώην αθλητικός διευθυντής της Λίβερπουλ Μάικλ Έντουαρντς θα επιστρέψει στο ποδόσφαιρο με τη συμβουλευτική εταιρεία Ludonautics.

Μάικλ Έντουαρντς: Επιστρέφει στο ποδόσφαιρο ο πρώην αθλητικός διευθυντής της Λίβερπουλ

Ο πρώην αθλητικός διευθυντής της Λίβερπουλ Μάικλ Έντουαρντς πρόκειται να κάνει την πολυαναμενόμενη επιστροφή του στον αθλητισμό, ξεκινώντας μια συμβουλευτική υπηρεσία μαζί με τον πρώην διευθυντή έρευνας του συλλόγου, Ίαν Γκρέιαμ.

Από τότε που έφυγε από το Άνφιλντ το περασμένο καλοκαίρι υπήρξαν τακτικές εικασίες σχετικά με το πού θα εμφανιστεί στη συνέχεια ο Έντουαρντς (στη φωτογραφία αριστερά, μαζί με τον προπονητή της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ και τον πρόεδρο της Fenway Sports Group Μάικ Γκόρντον), με την Τσέλσι να είναι μεταξύ πολλών ομάδων στη Βρετανία και στο εξωτερικό που προσέγγισαν τον Άγγλο.

Αλλά μετά από ένα ετήσιο διάλειμμα από το παιχνίδι, ετοιμάζεται τώρα να επιστρέψει ως μη εκτελεστικός διευθυντής της νέας εταιρείας του Γκρέιαμ, Ludonautics.

Η εταιρεία θα προσφέρει τις δεξιότητες και την εμπειρία της σε ομάδες ιδιοκτησίας και ομάδες που επιδιώκουν να επιτύχουν πρόοδο και επιτυχία εντός και εκτός γηπέδου.

Ο ρόλος του Έντουαρντς δεν θα τον εμποδίσει να αναλάβει μόνιμη εργασία αλλού, ωστόσο όσοι γνωρίζουν την κατάσταση πιστεύουν ότι είναι το επίκεντρο της προσοχής του τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον και είναι κατηγορηματικοί ότι δεν σκοπεύει να αναλάβει άλλη θέση αθλητικού διευθυντή στην καριέρα του.

Οι Έντουαρντς και Γκρέιαμ διαδραμάτισαν κεντρικό ρόλο στην πιο επιτυχημένη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της Λίβερπουλ, βοηθώντας στην κατάκτηση του 19ου τίτλου της Premier League και του έκτου Champions League στο κόκκινο μισό του Merseyside.

Ενώ ο Έντουαρντς έχει αναπτύξει μια ισχυρή δημόσια φήμη σε ολόκληρο τον κλάδο ως συνέπεια του έργου του, ο Γκρέιαμ δεν είναι τόσο προβεβλημένος, αλλά θεωρείται επίσης μεταξύ των κορυφαίων φορέων στον τομέα του.

Ο Γκρέιαμ δάνεισε την τεχνογνωσία του στην Premier League και την Τότεναμ πριν ενταχθεί στη Λίβερπουλ το 2012. Ο Ουαλός δημιούργησε και εφάρμοσε το πρώτο τμήμα επιστήμης δεδομένων της διοργάνωσης, χρησιμοποιώντας στατιστικά στοιχεία για να βοηθήσει στη λήψη αποφάσεων σχετικά με την πρόσληψη παικτών, την ανάλυση επιδόσεων και πολλά άλλα. Πριν φτάσει στη Λίβερπουλ το 2011, ο Έντουαρντς ήταν επίσης στην Τότεναμ και προηγουμένως στην Πόρτσμουθ.

Οι δυο τους έχουν απορρίψει πολλές ευκαιρίες για να πάνε στο εσωτερικό και να αντιγράψουν το μοντέλο της Λίβερπουλ για τους εγχώριους και ηπειρωτικούς αντιπάλους.

Επιθυμία τους ήταν να διευθύνουν μια επιχείρηση που θα μπορεί να παρέχει βοήθεια σε πολλούς πελάτες σε διάφορα τμήματα, μεταβαίνοντας ενδεχομένως σε διαφορετικά αθλήματα.

Υφιστάμενοι και μελλοντικοί ιδιοκτήτες συλλόγων έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον για τη σύναψη συμβολαίου με τη Ludonautics, η οποία έχει παρατάξει προσωπικό υψηλού επιπέδου για ένα έργο που πιθανότατα θα ξεκινήσει κανονικά το 2024.

Ο Γκρέιαμ θα επικεντρωθεί κυρίως στα δεδομένα και η συμβολή του Έντουαρντς θεωρείται κρίσιμη όταν προσπαθεί να εκπαιδεύσει και να πείσει τα διευθυντικά στελέχη και τις ιεραρχίες για το πώς να τα ενσωματώσουν σε ό,τι κάνουν.