Βαλντάνο: «Ξεχνούν τι έκαναν για 20 χρόνια οι ευρωπαϊκές ομάδες»

Ο Χόρχε Βαλντάνο αναφέρθηκε στα χρήματα που έχουν δαπανήσει οι σύλλογοι της Σαουδικής Αραβίας για την απόκτηση παικτών από τις ευρωπαϊκές ομάδες.

Βαλντάνο: «Ξεχνούν τι έκαναν για 20 χρόνια οι ευρωπαϊκές ομάδες»

Για τις κινήσεις των συλλόγων της Σαουδικής Αραβίας στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο και την απόκτηση μεγάλων ονομάτων παικτών που αγωνίζονταν σε ευρωπαϊκούς συλλόγους αναφέρθηκε ο Χόρχε Βαλντάνο.

Ο 67χρονος θρυλικός επιθετικός όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξή του στη "La Nacion" για το αν οι ομάδες της Σαουδικής Αραβίας αποτελούν απειλή για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, απάντησε:

«Αυτή είναι μια θεωρία που υπάρχει στην Ευρώπη, ωστόσο η Ευρώπη θα πρέπει να θυμηθεί ότι ήταν στη θέση της Σαουδικής Αραβίας τα τελευταία 20 χρόνια όταν έπαιρνε τα μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου.

Λοιπόν, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έχει εμφανιστεί ένας ανταγωνιστής που έχει δύο νόμιμα δικαιώματα: πρώτον, τα χρήματα για να αγοράσει και δεύτερον, την αγάπη για το ποδόσφαιρο. Επειδή η Σαουδική Αραβία δεν είναι το Κατάρ, είναι μια χώρα που αγαπάει το ποδόσφαιρο, ακόμη και αν δεν έχει την παράδοση ή το υπόβαθρο.

Αυτό που ναι, είναι ένα νέο χτύπημα στην εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου, γιατί είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι ο Κριστιάνο και ο Μπενζεμά λένε θα ανοίξω το σακούλι και θα το γεμίσω, είναι ότι έφυγε και ο Γκάμπρι Βεϊγκα, ένας υποσχόμενος ποδοσφαιριστής».