Χάουαρντ Γουέμπ: «Δεν έπρεπε να μετρήσει το γκολ της Σίτι με τη Φούλαμ»

Ο Χάουαρντ Γουέμπ αποδέχθηκε ότι η απόφαση να μετρήσει το γκολ του Νέιθαν Άκε στη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι με 5-1 επί της Φούλαμ ήταν «λάθος» του διαιτητή Μάικλ Όλιβερ και της ομάδας VAR.

Χάουαρντ Γουέμπ: «Δεν έπρεπε να μετρήσει το γκολ της Σίτι με τη Φούλαμ»

Η κεφαλιά του Νέιθαν Άκε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου έγινε σημείο διαμάχης το Σάββατο, αφού ο αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι, Μανουέλ Ακάντζι, που βρισκόταν σε θέση οφσάιντ, πήδηξε πάνω από την μπάλα στο οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα της Φούλαμ, Μπερντ Λένο.

Ο Μάρκο Σίλβα δήλωσε στη συνέχεια ότι ήταν «τεράστιο λάθος» που άφησε το γκολ του Άκε να μετρήσει και τώρα έχει τη συμπάθεια του Γουέμπ, ο οποίος παραδέχεται ότι θα έπρεπε να είχε ακυρωθεί.

Ο Γουέμπ, ο επικεφαλής διαιτητής της Αγγλικής Διαιτησίας, παραδέχτηκε το λάθος της ομάδας του αυτό το Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στην εκπομπή "Match Officials: Mic'd Up", την πρώτη από μια τακτική σειρά εκπομπών αυτή τη σεζόν που θα αναλύει τις κλήσεις του VAR και θα αναπαράγει τον ήχο των συζητήσεων μεταξύ των αξιωματούχων.

Το γκολ του Άκε επανεξετάστηκε από τον βοηθό διαιτητή βίντεο Τόνι Χάρινγκτον, ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Ακάντζι δεν εμπόδισε τον Λένο. Ο Όλιβερ, ως εκ τούτου, δεν στάλθηκε στο μόνιτορ του γηπέδου για να επανεξετάσει την απόφαση.

«Από την αρχή θέλω να πω ότι νομίζω ότι έπρεπε να είχε ακυρωθεί, αυτό το γκολ», δήλωσε ο Γουέμπ στο Mic'd Up, μια ημίωρη εκπομπή με παρουσιαστή τον Μάικλ Όουεν.

«Σίγουρα φαίνεται ότι ο Ακάντζι επηρεάζει τον Λένο, ο οποίος φαίνεται να διστάζει.

Οι αξιωματούχοι στον αγωνιστικό χώρο έδωσαν το γκολ. Δεν είδαν μια προφανή ενέργεια που να επηρεάζει την ικανότητα του Λένο να παίξει την μπάλα. Βλέπουν τον Ακάντζι να απομακρύνεται ελαφρώς από την μπάλα για να την αφήσει να περάσει από αυτόν. Υπάρχει ένα τίναγμα από το πόδι, αλλά αυτό γίνεται αφού η μπάλα έχει περάσει.

Δεν θεώρησαν ότι αυτό είχε σαφή αντίκτυπο στην ικανότητα του Λένο να παίξει την μπάλα. Αλλά μπορείτε να δείτε αυτόν τον δισταγμό από τον τερματοφύλακα, ο οποίος περιμένει να δει αν η μπάλα έρχεται σε επαφή με τον Ακάντζι, ο οποίος θα είχε αποκρούσει την μπάλα.

Έτσι πιστεύουμε ότι είναι μια ξεκάθαρη κατάσταση οφσάιντ. Δυστυχώς, δεν εντοπίστηκε εκείνη την ημέρα και, φυσικά, το μάθημα από αυτό θα μοιραστεί επίσης σε όλη την ομάδα μας, επειδή πάντα προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε κάθε εβδομάδα και αυτό ήταν ένα λάθος».